Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni opet na pobjedničkoj stazi

'Bilo je vruće, ali kad igraš za reprezentaciju ne osjetiš umor'

Andrej Kramarić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
09.06.2019.
u 11:39

U nekim trenucima došlo mi je da sjednem na teren od umora, ali igra se za reprezentaciju. No, tri boda su tu - kazao je Kramarić

Kada reprezentacija igra u Osijeku izvjesne su dvije stvari - Hrvatska neće izgubiti, a Ivan Perišić će zabiti gol.

Naime, od 23 pogotka u dresu reprezentacije (a s posljednjim je prestigao Darija Srnu na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti reprezentacije) Perišić je čak sedam zabio na travnjaku Gradskog vrta na kojemu je odigrao svega pet utakmica.

>> Prava navijačica! Predsjednica navijala u Modrićevom dresu , stigla u dobrom društvu

Andrej Kramarić
1/13

Taj niz nastavio je naravno i protiv Walesa. Perišić je zabio svoje, pritom i “asistirao” Lawrenceu za autogol, no zato lopta nije slušala Andreja Kramarića koji je imao priliku postati junakom utakmice.

Debi Škorića za vatrene

- Nije da me nije išlo, zadovoljan sam svojom igrom. Nalazio sam se u šansama i osjećao sam se dobro. Želio sam zabiti gol, ali bio sam jako izmoren pa su neki pokušaji bili i iz nemoći. U nekim trenucima došlo mi je da sjednem na teren od umora, ali igra se za reprezentaciju. No, tri boda su tu - kazao je Kramarić.

Pasja vrućina, zbog koje je sudac Ištvan Kovač u dva navrata prekidao igru kako bi se igrači osvježili, nije dozvolila ljepoticu od utakmice.

- Vremenski uvjeti bili su teški, ali kako je bilo nama, tako je bilo i njima. Zadovoljan sam jer smo ostvarili cilj. Zadovoljan sam igrom u zadnjoj liniji, iako smo nespretno dobili taj gol. Atmosfera je bila odlična, bio je to poseban osjećaj opet zaigrati pred svojim navijačima i obitelji, kad nam je bilo teško nosili su nas i navijali cijelo vrijeme. Sad imamo prijateljsku utakmicu u Varaždinu, ali najbitnije je da nam je pao “kamen sa srca” što se tiče kvalifikacija - rekao je Borna Barišić, jedan od trojice kapetana Osijeka koji su se našli u momčadi koju je izbornik Dalić suprotstavio Walesu.

Naime, prvi puta otkako je reprezentacije Hrvatske na travnjaku su se našla čak trojica igrača koji su nosili kapetansku traku bijelo-plavih, dvojica bivših (Domagoj Vida koji je godinama nezamjenjiv u reprezentaciji i Borna Barišić koji je tek u kvalifikacijama za Euro preuzeo kritični lijevi bok) te aktualni Mile Škorić koji je baš u Gradskom vrtu odigrao prvu službenu utakmicu za reprezentaciju. Naravno, njegov ulazak na travnjak dočekan je ovacijama.

>> Pogledajte što su hrvatski navijači rekli nakon pobjede nad Velšanima

- Najvažnija je pobjeda, a osjećaj je fantastičan. Sve je prošlo dobro i hvala navijačima koji su cijelu utakmicu navijali, čuo sam i kako su uzvikivali moje ime kada sam ulazio u igru. S klupe je bilo teško gledati, a kamoli igrati. Kontrolirali smo igru s 2-0, ali nesvjesno smo pali i uvukla se panika. Izdržali smo i sve je završilo dobro. Osijek ima kvalitetne igrače i kvalitetnu školu tako da vjerujem da će klub i dalje dobro poslovati - kazao je Škorić koji je u završnici utakmice zamijenio ozlijeđenog Perišića.

Kapetan Luka Modrić posebno je istakao vjetar u leđa koji je dolazio od navijača.

- Bila je dosta dobra utakmica s dosta šansi. Po tko zna koji put su nas Osječani vukli naprijed i omogućili nam da na kraju izdržimo napade Walesa. Svaka sljedeća utakmica je ključna jer su momčadi u grupi izjednačene. Bit će nam važan svaki bod, ali vratili smo se na pobjednički put te se sad treba dobro odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka sljedeće sezone. Dobro smo se pripremili, bili smo dosta dominantniji. Dobro smo blokirali njihove napade, ali normalno da se uvukla nervoza nakon nespretnog gola - rekao je kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Velšani u Budimpešti

Nogometaši Hrvatske složni su u tome da će nakon nova tri boda u džepu lakše disati u nastavku kvalifikacija.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Hrvatska - Wales

Andrej Kramarić
1/15

- Još je sve otvoreno u kvalifikacijama, ima dosta utakmica. ne skrivamo razočarenje za poraz u Budimpešti, ali najbitnije je da smo danas pobijedili - dodao je Jedvaj.

Hrvatski nogometaši sezonu će zaključiti u utorak prijateljskom utakmicom protiv Tunisa u Varaždinu. A Velšane očekuje kvalifikacijski ogled protiv Mađarske u Budimpešti koji im može odrediti kvalifikacije.

Komentara 5

ST
Stojko
12:16 09.06.2019.

Bravo Andrej, tako se gine za reprezentaciju, a razne Duje i Nikole nek idu na kupanje.

KE
kentie
12:14 09.06.2019.

šteta da je rumunjski sudac poništio regularni gol, jer je "navodno" Kramarić bio u offsideu, a uopće nije uticao na igru..loša odluka suca...

MO
moškov
15:41 09.06.2019.

Kramaricu okani se intelktualnih misli zov hrpe eura je tisucu puta jaci od zova domoljublja..i u igri si pokazao sebicnost....ja nisam bas naj ..al ti si 50g iza mene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije