Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Kalinić

Bilo bi lijepo s trofejom stati uz bok Oliću, Križancu, Srni i Rakitiću

Napoli's Jorginho (L) fights for the ball with Dnipro's Nikola Kalinic during their Europa League semi-final first leg at the San Paolo stadium in Naples, Italy, May 7, 2015. REUTERS/Ciro De Luca
Foto: Reuters/PIXSELL
14.05.2015.
u 14:20

Kalinić je postigao 12 pogodaka u 22 utakmice ukrajinske lige.

San je počeo prije nešto manje od deset godina, za Veliku Gospu 2005. Ćiro Blažević na trening prve Hajdukove momčadi pozvao je tada 17-godišnjeg Nikolu Kalinića.

Kovač ga ne vidi

- Ide kao stroj, dribla i još ih tuče - govorio je Ćiro.

Vizionarski nam je tada dodao: - Ovaj će biti pravi.

Ćiro ga nije stigao ubaciti u prvu momčad, smijenjen je, a kod njegova nasljednika Ivana Gudelja mladi napadač debitirao je za Hajduk. Dalje se priča zna, za 7,5 milijuna funta prodan je u Blackburn - to je najveći Hajdukov transfer svih vremena - pa je završio u Dnipru. I evo ga u polufinalu Europske lige, Dnipro čeka uzvrat s Napolijem s velikim šansama da uđe u finale. U Napulju je bilo 1:1.

- Zar treba nešto govoriti o tako velikoj utakmici, cijela karijera prođe kao film... Nadam se finalu Europske lige, to bi bio izniman doseg - govori nam Kalinić.

Promijenio se s godinama, oduvijek je bio Kale, jednostavan, a vrstan. Danas je zreo čovjek, suprug i otac, temelj Dniprove igre.

- Godine, godine... - kaže smiješeći se Kalinić.

Vratili smo film unatrag, tamo u sezonu 2007./2008. i onu poslije. Tada je Kalinić u hjrvatskoj ligi u 53 utakmice za Hajduk postigao 32 gola. Sada je na tragu tih godina, u vrhu je liste strijelaca prvenstva Ukrajine, zabio je 12 golova u 22 utakmice, a prvi strijelac Ukrajine samo dva gola više.

- Zadovoljan sam sezonom - kaže Kalinić.

Prilično skromno za momka koji u prvenstvu Ukrajine mreže trese svake 94 minute. Opće je mišljenje da sada igra najbolje u karijeri, svi to vide osim hrvatskog izbornika Nike Kovača. Eliminirao je Kalinića čim je zamijenio Igora Štimca na izborničkoj klupi. I što god Kalinić napravio izgleda da neće biti po Kovačevu ukusu.

- Pustite to, moj je posao da igram najbolje što mogu. Bit će teško protiv Napolija, ali vjerujem da imamo snage da uđemo u finale. Bilo bi lijepo osvojiti trofej, stati uz bok Oliću, Križancu, Srni i Rakitiću - kazuje Kalinić.

Svi putovi vode u Kijev

Dnipro će Talijane dočekati u Kijevu, europske utakmice praktički igra stalno u gostima.

- Bit će više od 60 tisuća naših navijača. Iz Dnipropetrovska, koliko čujem, ide pedesetak autobusa, svi putovi vode u Kijev. Nije to daleko, nešto više od 400 kilometara - ističe Kalinić.

A njegovi navijači nadaju se da će i do Varšave, tamo se igra finale Europske lige.

- I ja se nadam, krenut ću pješke, samo da uđemo u finale - kaže Kalinić.

Ni Hajduku ne bi bilo mrsko da Dnipro osvoji trofej. Ne samo zbog Kalinića.

- Zvao me Maloča, kaže da bi volio reći da ih je izbacio pobjednik Europske lige. Sve ću učiniti da mu ispunim želju - kaže Kalinić.

Hajduk je u razgovorima s Kalinićem neizbježna tema. Prati sve što se događa u Poljudu.

- Uvijek se treba nadati da će biti bolje. Vratit ću se u Hajduk jednog dana, to je sigurno - zaključio je Kalinić.

>>Četiri finala zaredom nemaju Englezi, Talijani, Nizozemci..., imaju Hrvati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije