Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP-u za igrače do 20 godina

Bilinovac: Iz susreta u susret sve više uživamo u košarci

Hrvatski dres
Željko Lukunić/24sata
14.07.2010.
u 14:04

- Kako prvenstvo odmiče, vidi se da će igra u obrani biti ključ u borbi za što bolji plasman - objašnjava mladi Josip Bilinovac.

Ruptura mišića odvojila je Tonija Prostana od parketa. Izostanak ponajboljeg hrvatskog mladog reprezentativca na ovom Prvenstvu Europe, koje se igra u Makarskoj, Crikvenici i Zadru, bio bi znak za uzbunu izborniku Borisu Kurtoviću, no Prostanova zamjena Josip Bilinovac pobrinuo se da šef struke može mirno spavati.

Skinuli pritisak s leđa

– Vjerujem kako sam iskoristio priliku iako vjerujem da će se Toni oporaviti i biti naša velika uzdanica u samoj završnici turnira – rekao nam je Josip Bilinovac.

U pobjedi momčadi Rusije sa 75:61 upravo je Bilinovac bio igrač koji je donio prevagu na stranu domaćina. Osim što je obavio golem posao u obrani u toj utakmici, postigao je i 12 koševa.

– Kako prvenstvo odmiče, vidi se da će igra u obrani biti ključ u borbi za što bolji plasman. Igra se čvrsto s malo koševa. Francuska i Slovenija završile su poluvrijeme sa 16:13. Ta utakmica najbolje oslikava kakva se košarka igra u Hrvatskoj – kaže Josip Bilinovac.

Iz susreta u susret igra mladih Hrvata sve je bolja.

– Skinuli smo s leđa pritisak koji nosi igra na domaćem terenu. Sada će nam svaka sljedeća utakmica biti sve veći užitak, što je dokaz da nam forma polako raste kako se bliže one ključne utakmice za borbu za plasman – pohvalio se Josip Bilinovac.

Koliko može ova generacija mladih hrvatskih košarkaša?

Danas protiv Italije

– Znamo da smo kvalitetni. Većina nas već ima iza sebe nekoliko godina iskustva u seniorskoj košarci. Prednost je pred drugim reprezentacijama i to što imamo dugačku klupu. Na svakoj poziciji imamo po dva podjednaka igrača. To je naša najveća snaga – rekao je na kraju Josip Bilinovac.

Posljednju utakmicu pred četvrtinu finala, Hrvatska igra večeras, u 21.15 sati, protiv Italije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije