Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamijenio Hodgsona

Bilićev prethodnik u West Hamu postao izbornik Engleske: To sam oduvijek želio

Sam Allardyce
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
22.07.2016.
u 18:02

"Izuzetno sam počašćen što sam angažiran za engleskog izbornika, to je posao koji sam oduvijek želio raditi"

Donedavni menadžer Sunderlanda Sam Allardyce imenovan je novim izbornikom engleske reprezentacije, a s Engleskim nogometnim savezom (FA) je potpisao ugovor na dvije godine.

Iskusni Allardyce će na dužnosti izbornika zamijeniti Roya Hodgsona koji je podnio ostavku nakon poraza od Islanda u osmini finala nedavnog EURA u Francuskoj.

"Izuzetno sam počašćen što sam angažiran za engleskog izbornika, to je posao koji sam oduvijek želio raditi. Za mene je to najbolji posao u engleskom nogometu. Učinit ću sve  što je u mojoj moći kako bi reprezentacija ostvarila uspjeh kakav naši navijači zaslužuju. Iznad svega moramo učiniti čitavu zemlju ponosnom na nas", izjavio je Allardyce.

Nakon igračke karijere u kojoj je najviše vremena proveo u dresu Bolton Wanderersa, uz kratkotrajna razdoblja u Sunderlandu, Millwallu, Tampa Bay Rowdiesima, Coventry Cityju, Huddersfield Townu, Preston North Endu i West Bromwich Albionu, trenersku karijeru je započeo upravo u WBA-u i to u ulozi menadžera-igrača.

Kao trener Allardyce je vodio Blackpool i Notts County prije no što je 1999. godine preuzeo Bolton s kojim je 2000. stigao do finala FA Kupa, te 2005. osvojio peto mjesto u Premier ligi. Uslijedile su epizode u Newcastle Unitedu, Blackburn Roversima, West Ham Unitedu i Sunderlandu kojega je prošle sezone spasio ispadanja u drugu ligu.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:54 23.07.2016.

Nećeš dugo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije