Naslovnica Sport Nogomet

Bilić: U Striniću smo dobili pravog lijevog bočnog

Izbornik Slaven Bilić bio je i više nego zadovoljan viđenim protiv Austrije unatoč tek minimalnoj pobjedi. Pokazalo se da na mlade igrače može ozbiljno računati.
20. svibnja 2010. u 10:32 4 komentara 3 prikaza
Ivan Strinić
Foto: Pixsell

– Nazvao sam svoje prijatelje i pitao ih je li im to izgledalo tako dobro. Svidjelo im se – rekao je raspoloženi izbornik Slaven Bilić.

Nije mu raspoloženje mogao pomutiti ni slučajni prolaznik koji ga je napao i rekao mu da smo bili loši.

– Što ste vi to igrali? – upitao je neznanac.

– Mislim da ja i ovaj gospodin, kojega uopće ne poznajem, nismo gledali istu utakmicu – rekao je Bilić.

Od prve sekunde bili smo dominantni, samo jednom je moglo biti “e moj sinko Janko” da je austrijski napadač bio samo par centimetara precizniji u 37. minuti. I to je bilo baš sve od slabašne Austrije. Pamtimo niz promašaja, ali oni su bili plod kombinatorne i kvalitetne igre. Glavne konce vukao je ipak malo umorni Luka Modrić. Ali kada ima loptu, tada smo vrlo opasni.

Nagrada je na kraju stigla u koprodukciji bivših “bilih tića” Gabrića i Bilića.

– Najviše od svega zadovoljilo me što su novi igrači sve akcije brzo pokopčali. U nekim trenucima i mene su iznenadili, i nakon svega što smo mi prošli, ja nakon ove noći mogu biti sretan – rekao je Bilić.

Ponajprije izvedbom četiri nova lica. Bilića zbog gola, Gabrića zbog dodavanja, Strinića zbog brojnih proboja po boku i Dujmovićeve sigurnosti, pokrivanja terena i točne predaje.

– Dujmović nije iznenađenje, igra u jakom klubu. Samo mi nije jasno kako taj dečko nije uspio u HNL-u. Strinića pratim gotovo svaki vikend, takvu motoriku treba respektirati, a on je mlad i kad još bude imao više iskustva, imat ćemo pravog lijevog bočnog.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • petracan:

    Ljudi znate da je otkriven novi medicinski pojam... kompleks ala Kostelić , pa ga ovdje pojedinci pokušavaju liječiti... , a kaj je najgore , doktori su na pragu otkrivanja novog kompleksa...zvanog Medvešćak !!!!

  • -obrisani-:

    Sve je Ok,a drugi nek se pojedu od muke...I ja se pitam koju utakmicu je taj tzv.navijac pratio...Pojma nemam...

  • EUPatriot:

    Bilić: U Striniću smo dobili pravog lijevog bočnog a u Grčkoj smo dobili bolju alternativu na World Cupu 2010...