Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRIĆ POŽUTIO, OSTALI HRVATI SAMO GLEDALI

Bilić u Londonu zbog Duduovog statusa?

Tottenham
AFP
14.04.2010.
u 23:35

Nogometaši Tottenhama pobijedili su na svom White Hart Laneu Arsenal s 2-1 u kvartovskom derbiju sjevernog Londona, a u sklopu 34. kola engleskog prvenstva.

Tottenham je ostvario prvu prvenstvenu pobjedu protiv Arsenala nakon gotovo 11 godina. Posljednju su proslavili 7. studenog 1999. godine, kada su također slavili s 2-1.

Od četvorice hrvatskih reprezentativaca koji igraju u dva londonska kluba, na terenu se našao samo Luka Modrić, koji je odigrao cijelu utakmicu za domaćina. U 33. minuti dobio je žuti karton zbog prekršaja nad Sagnom. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka zbog ozljeda nisu konkurirali za momčad Tottenhama, dok je Eduardo da Silva cijelu utakmicu proveo na klupi Arsenala.

Domaćini su prvi puta razgalili tribine White Hart Lanea u 10. minuti. Točnije, učinio je to 19-godišnji Danny Rose, mladac koji je igrao za engleske U17 i U19 selekcije, a sada je član U21 reprezentacije, u svom prvenstvenom debiju za Spurse. Vratar gostiju Almunia je boksao loptu izvan svog kaznenog prostora, a Rose ju je dočekao na volej s otprilike 25 metara i zabio fantastičan gol o kojem će sigurno engleski mediji puno pisati sljedećih dana.

U 47. minuti, Spursi su povećali prednost. Defoe je kompjuterski preciznom dijagonalom proigrao Balea koji se našao sam ispred Almunije, te ga bez problema svladao.

Gosti su pogodak postigli u 85. minuti. Na prizemno ubacivanje Walcotta s desne strane, reagirao je Bendtner, koji je iz blizine samo podmetnuo nogu i ugurao loptu u mrežu iz blizine.

Arsenal je imao 66% posjeda lopte, ali mu to na kraju baš ništa nije značilo. Treba napomenuti da je za momčad Arsenala prvi puta nakon pet mjeseci pauze zbog ozljede zaigrao i nizozemski reprezentativac Robin van Persie. Ušao je u igru u 68. minuti.

Ovim porazom su se ''topnici'' praktički oprostili od borbe za naslov prvaka. Sada imaju 6 bodova manje od vodećeg Chelseaja, a obje momčadi do kraja imaju još samo četiri utakmice. Manchester United je između njih, na drugom mjestu, s dva boda više od Arsenala, ali i četiri zaostatka za momčadi sa Stamford Bridgea.

Tottenham je, pak, zadržao izglede za osvajanje četvrtog mjesta, kojeg trenutno drži Manchester City sa 62 boda, dok Tottenham ima jedan manje.

Luka Modrić odigrao je dobrih 90 minuta za Tottenham, imao je i jednu lijepu priliku, no vratar Almunia spriječio je pogodak. Ozlijeđenih Ćorluke i Kranjčara nije bilo ni na klupi, a Eduardo je bio pričuva. Izostanak ideologa igre, ozlijeđenog Cesca Fabregasa, očito je preveliki udarac Arsenalovim ambicijama.

Wengerova momčad opet je bila blijeda, ne igra više onaj svoj prepoznatljivi nogomet. A zašto "Dudu" ne može igrati u takvom Arsenalu? Je li možda nečime "stao na žulj" Arsenu Wengeru? Teško je to doznati, poglavito stoga jer je Dudu naglo odlučio ne govoriti za hrvatske medije nakon što su ga novinari jednog našeg lista umirovili i proglasili bivšim igračem.

Eduardo, jasno je, ima pravo na ljutnju i šutnju, no trebalo bi to biti selektivno, a ne ovako, po "vojničkom sustavu". I sve dok se Dudu ne oglasi, možemo samo nagađati zašto ne igra. Vjerojatno je zdrav, jer da nije, ne bi ni sjedio na klupi.

Na utakmici je bio i Slaven Bilić koji će u Londonu razgovarati s našim reprezentativcima, a vjerojatno će uspostaviti kontakt i s Wengerom, da izmijene koju riječ o Eduardovu statusu.

Aston Villa i Everton odigrali su 2-2. Gosti su dva puta vodili zahvaljujući dvostrukom strijelcu Timu Cahillu, a bod je domaćinima sačuvao branič liverpulske momčadi Phil Jagielka autogolom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Wigan i Portsmouth odigrali su 0-0.

Premiership, 34. kolo:

Tottenham - Arsenal 2-0 (Rose 10, Bale 47)

Aston Villa - Everton 2-2 (Agbonlahor 72, Jagielka 90+1-ag / Cahill 23, 74)

Wigan - Portsmouth 0-0

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:45 15.04.2010.

To je sasvim pogrešna informacija jer Engleske novine su objavile da je Bilić u Londonu da sa Eduardom dogovori plan priprema za World Cup 2010 i Engleskim trenerima održi predavanje na temu: Kako igrati nelepršavo i uzto popušiti u kvalifikacijama za SP..

KA
kajinx
16:43 15.04.2010.

ŠtajerskiJanez - odyebi srbine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije