Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŽDRIJEBA

Bilić: Neodlazak na Euro bio bi neuspjeh

Slaven Bilić
Reuters
07.02.2010.
u 14:41

Poljske nogometne legende, Zbigniew Boniek i Andzej Szarmach su zavukli ruke u zdjelu gdje su bili nositelji. Pod svodom palače kulture i znanosti u zamrznutoj Varšavi su se čuli uzdasi, a Slaven Bilić, hrvatski izbornik molio se samo da ne završi u skupini C. Tamo su već bili Srbi i Slovenci. I molitve su uslišane. Tamo je završila Italija.

A, Hrvatska pak u skupini kakvu je samo sanjati mogla. Nikad lašku od kada se natječemo u kvalifikacijama. Nakon svih naših nogometni patnji u prošlim kvalifikacijama, nakon što nas nema na SP 2010. Bilić je dobio veliku, najveću priliku. Koju, svjestan je, ne smije propustiti.

- Da, mi smo ovdje favoriti. Mi smo TOP 1, pa to i status i ranking sugeriraju. Grčka je tu, na milimetar do nas. Zapravo kao i mi, jer izbacila je Ukrajinu, koja je nama zatvorila vrata. Svjestan sam da bi neodlazak na Euro u Ukrajinu i Poljsku bio neuspjeh. I ja od toga nikada neću bježati. - pričao je u mixed zoni Slaven Bilić.

Priznao je da mu se steglo oko srca kada se čitao nositelj skupine C. Da smo izvučeni u tu skupinu, završili bi u balkanskoj krčmi.

- Znate, samo sam to želio da ne igramo s reprezentacijama s ovih prostora. Ali ne zato što mi nemamo momčad koja ih može nadjačati, već bi to bio sve samo ne nogomet. I to je velika sreća, jer nam omogučuje miran rad, potpunu koncentraciju na nogomet - nije skrivao zadovoljstvo Slaven Bilić. Grčka s Rehagelom je opasna.

 - To nije atraktivan suparnik, no to je momčad savršene discipline, s njima će biti nezgodno igrati. Rehagel je već napola Grk, tamo je cijelu vječnost. Dao im je germanski mentalitet. Letonija, Izrael, Gruzija, Malta. Bez obzira što svi danas igraju nogomet to je društvo koje može tek sparirati.

- Ne bih to rekao za Letoniju. Samo su slučajno izgubili od Grka u prošlim kvalifikacijama, imaju dobru školu, samo i najsitnije opuštanje moglo bi biti kobno. S njima je u skupini za SP bio i Izrael i svi su bili tu negdje. No, moramo biti jako ozbiljni, profesionalni, te ispuniti samo jedan cilj - mi na tom Euru moramo biti! S financijskog aspekta ovo je jedna od najneatraktivnijih skupina. Osim na utakmici s Grcima teško će HNS rasprodati stadion, no više od toga izgubit će se na TV pravima. Naime, velike momčadi i atraktivni suparnici pune blagajnu. I to je manjak ovog ždrijeba. No, ipak je nakon neodlaska u JAR najvažnije da se Hrvatska vrati na one najotmjenije daske. Sve, osim odlaska na Euro 2012. bio bi potpuni krah i debakl.

Kvalifikacije počinju u rujnu, za petnaestak dana će se sastati predstavnici te naše F skupine i dogovoriti raspored. Po novom, kvalifikacijske utakmice igrat će se petkom i utorkom, kako bi se igrači mogli što prije vratiti u svoje klubove.

Komentara 28

SO
sotokuco
15:02 07.02.2010.

Znači da bi odlazak na Euro bio uspjeh?

Avatar Hemp
Hemp
15:11 07.02.2010.

Bilić: Neodlazak na Euro bio bi neuspjeh ----------------------------------------------------------- ovo me podsjeca na parole grunfa hehehe ali astoku sitnog zuba ovaj mandrilo yebe u zdrav mozak

KA
kakodane2
19:05 07.02.2010.

ispravak: od 2001 do danas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije