Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO IZBORNIKU

Bilić mora biti zabrinut jer Dudu igra svaku treću utakmicu

Eduardo da Silva
Pixsell
17.02.2010.
u 19:19

Nakon teške ozljede, Dudu se nogometu vratio 16. veljače 2009. Otad je Arsenal igrao 83 utakmice, a naš reprezentativac 28.

Arsenalov strateg Arsene Wenger gotovo svaki tjedan daje sljedeću izjavu:

– Nakon tako teške ozljede kakvu je imao Eduardo da Silva, trebamo imati strpljenja.

To je lijepa, kurtoazna izjava, no Dudu je jako dobro plaćen da bi igrao tek trećinu utakmica u sezoni. I ne vrati li se u pravi natjecateljski ritam, nije dvojbeno da će ga klub kao što je Arsenal teško moći trpjeti.

Slaven Bilić će danas u Londonu vidjeti u kakvom je stanju Eduardo.

- Nadam se da će početi stalno nastupati, da ćemo ga u Bruxellesu 3. ožujka imati na raspolaganju.

Svi se tome nadaju, a Eduardo da Silva ima status vječnog oporavljenika. To je već doista zabrinjavajuće, pomalo i alarmantno. Zvonko Komes, jedan od pomoćnih trenera Bayera iz Leverkusena i švicarske reprezentacije, koji se specijalizirao za rad s igračima koji se oporavljaju od ozljeda, zna za Eduardove muke.

– Nakon tako teških ozljeda, kada kosti trebaju zacijeliti, zbog dugog mirovanja stradaju mišići. Duduu je gležanj zacijelio, ali mišići se, očito, nisu do kraja oporavili. Treninzi su u Arsenalu naporni, Eduardova je želja za povratkom velika i to mu stvara teškoće – smatra Komes.

Prema nekim saznanjima, Arsenal nema specijalista koji bi se bavio samo igračima koji su bili teško ozlijeđeni. Što potkrepljuje podatak da se više Duduovih suigrača također predugo oporavljalo.

Postoji bojazan da se Eduardu da Silvi ne dogodi što i Van Bastenu, Ronaldu ili svojedobno Gračanu, da se više nikad potpuno igrački ne vrati. Nadamo se da s Eduardom ipak neće biti tako.

Komentara 3

SL
Slavek
19:40 19.02.2010.

Ovaj komentar nema veze sa satvarnošću. Naime svi znamo sa koliko igrača raspolaže Arsenal te da je velika konkurencija na svakoj poziciji. Činjenica je da Wenger non stop mjenja sastave i traži idealnu ekipu. Bilić se ne treba brinuti za Eduarda, jer ako drugi igrači budu trčali i on će doći do izražaja. Ovaj Slovenac Morje-kopno bi se trebao sakriti i sagledati statistiku uspjeha i nastupa Slovenije, a onda Hrvatske. Razlika je nemjeriva.

OB
-obrisani-
19:51 17.02.2010.

Ova priča je već pomalo naporna...

OB
-obrisani-
07:06 18.02.2010.

Pa Eduardo je talent i baš OK. I s obzirom da igra za jadnike koji su odavno ispali sa World Cupa fino če se odmoriti na ljeto. Da igra za neku uspješnu reprezentaciju koja sudjeluje na SP onda bi to bio problem ali uz gemišt, karte i ležanje če se preko ljeta fino odmoriti i ojačati noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije