Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE U SHERATONU

Bilić: Inzistirat ćemo da Dudu ostane s nama

Slaven Bilić
Goran Stanzl
04.10.2009.
u 20:08

Eduardo da Silva, taj nesretni centarfor hrvatske nogometne reprezentacije jučer je sam prišao novinarima, ljubazno ih pozdravio te pokušao pojasniti što se zapravo događalo posljednjih dana oko njegove nove ozlijede.

- Prošli petak, dakle prije deset dana osjetio sam da mi je noga slaba to sam odmah rekao liječnicima i treneru koji me poštedio te prvenstvene utakmice. Isto sam učinio i prije dvoboja s Olympiacosom - počeo je Edurado da Silva, te nastavio:

Trener je rekao da igram
- Trener je rekao da će me za Ligu prvaka staviti na klupu ali da neću igrati.

Međutim, ušli ste u igru, asistirali za gol. sve je izgledao normalno.

- Kad sam se zagrijao sve je bilo O.K. No, dan nakon utakmice se pojavila ruptura i bol je bila osjetna.

Zbog čega je Arsene Wenger ipak odlučio staviti našeg igrača, kada se zna da je Francuz posebno oprezan, da je Thierry Henry nije igrao ako je bio i samo malo prehlađen? Čudno, vrlo čudno. No, Slaven Bilić, vrlo brzo je pojasnio:

- Wenger izuzetno respektira svoju liječničku službu, kao što to činim i ja i vjerojatno svaki drugi trener. Pregled magnetnom rezonancijom nije otkrivao bilo kakav problem kod Eduarda, nije se vidjelo da je u pitanju načeta prepona. I zbog toga se Wenger odlučio staviti svog igrača u igru.

Bilić nije želio stvarati nikaikv slučaj, još manje neku aferu, iako je rekoa nešto znakovito:

- Gotovo sam siguran da je liječnička služba HNS-a bolja i kvalitetnija od Arsenalove i stoga bez obzira što Englezi žele da se Dudu odmah sutra vrati u London, inzistirat ću da naš igrač ostane s nama i rehabilitaciju provede s nama u Rovinju ovaj tjedan. Pa da vidimo da li eventualno može s nama na put u Kazahstan.

Bilić će najprije danas pričekati očitovanje dvaju liječničkih službi, a onda i osobno nazvati Wengera, te mu prenijeti svoja razmišljanja i svoje stavove.

HNS ne skriva ljutnju

Dakle, nema dvojbe da su u HNS-u ljutiti, da žele pokazati da je Wenger pogrišeio i da je morao imati više takta. Posebno kada je riječ o Eduuardu koji je imao velikih problema s ozljedama. S druge strane Wenger je koristio svog igrača kojeg itekako puno plaća. Ti problemi na relacijama klubovi - reprezentacije nažalost se nikada neće do kraja moći regulirati, uvijek će jedna strana biti nezadovoljna.

Za razliku od Arsenala čelnici njemačkog Hoffeheima su dopustili Josipu Šimuniću da u Rovinju provodi svoj oporavak. A, Bilić se čak i nada da bi Šimunić mogao biti spreman za Kazahstan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije