Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki i hrvatski izbornik zarađuju po 120.000 godišnje

Bilić i Bilek kao crkveni miševi u odnosu na Capella

'15.11.2011., Maksimir, Zagreb - Druga utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska - Turska. Izbornik Hrvatske Slaven Bilic. Photo: Antonio Broni
'Antonio Bronic/PIXSELL'
17.11.2011.
u 08:13

Samo će 42-godišnji Portugalac Paulo Bento na kontinentalnoj smotri biti mlađi od šefa vatrenih.

Slaven Bilić na Euru 2008. godine bio je sa 39 godina najmlađi izbornik, a četiri godine kasnije samo je 42-godišnji Portugalac Paulo Bento mlađi od našega šefa. "Prvašić" Bilić svoju je lekciju na velikom natjecanju naučio na najbrutalniji način, protiv Turaka u Beču, dok Benta tek čeka vatreno krštenje na velikom natjecanju.

Nije ni Paulu lako – ima skupinu igrača vrijednu 300 milijuna eura, a mora igrati u dodatnim kvalifikacijama, trese se na onoj grbavici u Zenici... A za to uopće nije kriv, dapače, bio je spasilac jer je reprezentaciju preuzeo nakon domaćeg remija s Ciprom (4:4) i poraza od Norvežana (0:1), a u doigravanje je ušao samo zbog bolje gol-razlike od vikinga.

Najstarijega izbornika na EP-u 2012. imat će Irci, 72-godišnjeg Trapattonija, koji s azzurrima 2004. godine u Portugalu nije ušao u drugi krug. Talijani će u Ukrajini i Poljskoj imati još dvojicu izbornika, svoga Cesarea Prandellija, te Capella na klupi Engleza.

Don Fabio je i najbolje plaćeni trener na EP-u, s čak sedam milijuna eura godišnje, dok je, naravno, Bilić opet na dnu te ljestvice. Naš izbornik i Čeh Michal Bilek zarađuju po 10.000 eura mjesečno, što je mizerija u odnosu na ostale izbornike.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 18

OB
-obrisani-
08:46 17.11.2011.

Hrvatski nogomet ,nogometni savez nemaju toliko para da bi mogli skupo placati izbornike ma ko da bio...Odavna bi vec doveli stranca ali za kikiriki nece niko od stranih vodit Vatrene... serdz pricas gluposti.... Hiddink je zaradjiva skoro 6 miliuna €na € u Turskoj,zasluzio je ,jel\'da... ?

Avatar babas
babas
08:51 17.11.2011.

Koliko zarađuje prosječno igrač HNL-a ili češke Gambrinus lige,a koliko igrač u Premiershipu? I Bilić je kao izbornik već zaradio miljune eura u HNS-u,nije njemu zarada samo plača već ima i ogromne premije? Malo je ljudi u Hrvatskoj koji zarađuje poput izbornika!

SE
serđo
08:17 17.11.2011.

svakom prema zaslugama i karijeri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije