Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Splitu

Bilić, Bokšić, Šuker i Asanović u ulju

'pixsell-hrvatska-split-26.04.2010.-  Galerija Galic predstavlja izlozbu Klementa Simica i Ante Mravicica Nogomet: portreti, akcije i apstrakcije. slikaju nogometase uakciji one iz 98 kao i ove danas.
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/4
27.04.2010.
u 08:38

Ladić skokom pantere brani vrata, Bokšić je u nezadrživom prodoru, Šuker se sprema zapucati... Slaven Bilić jedini se našao na dvije slike, na prvoj kao nogometaš u dresu West Hama, na drugoj kao izbornik.

Svima dobro poznati nogometni reprezentativci, sjajna brončana generacija iz 1998. godine, kao i ovi današnji slove kao umjetnici na terenu. No, neki od njih i sami su postali tema umjetničkih djela makarskih slikara Klementa Šimića i Ante Mravičića. Kreativni dvojac u salonu Galić u Marmontovoj ulici u Splitu izložio je svoja ulja na platnu koja pokazuju nogometne zvijezde u karakterističnim igračkim pozama.

"Dupli" Slaven Bilić

Ladić skokom pantere brani vrata, Bokšić je u nezadrživom prodoru, Šuker se sprema zapucati... Slaven Bilić jedini se našao na dvije slike, na prvoj kao nogometaš u dresu West Hama, na drugoj kao izbornik. Zanimljivo je da su se oba umjetnika u mladosti aktivno bavila nogometnom. Šimić je čak trenirao s Alenom Bokšićem u podmlatku makarskog kluba Zmaj pa nimalo ne čudi što je autor fasciniran nogometom.

Loptu zamijenili kistom

– Ostali smo u nogometu, samo smo loptu zamijenili kistom. Drugi razlog za radove jest što se ovom temom nitko nije ozbiljno bavio – tvrde autori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije