Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

'Bili smo već u ovakvoj situaciji pa smo osvojili naslov'

Franko Škugor
Foto: HTS
1/3
21.11.2019.
u 07:38

Branitelj naslova Hrvatska u srijedu je izgubila s 0-3 od domaćina Španjolske čime se oprostila od natjecanja. U ponedjeljak je s istim rezultatom izgubila i od Rusije

Privremeni hrvatski izbornik Franko Škugor rekao je nakon ispadanja Hrvatske s teniskog Davisova kupa kako su se već ranije nalazili u takvoj situaciji pa da su se osnaženi vraćali na svjetsku scenu, što će ponovo pokušati dogodine.

- Bili smo već u ovakvim situacijama, 2016. smo igrali finale pa smo 2017. opet imali problema s ozljedama, Marin (Čilić) i Borna (Ćorić) nisu bili tu, nisu bili u stanju igrati. Pa smo se opet 2018. okupili i osvojili naslov - rekao je Škugor na konferenciji za medije u Madridu.

Franko Škugor
1/3

- Moramo sjesti i razgovarati svi skupa te vidjeti možemo li se svi okupiti za idući Davisova kupa - dodao je.

Branitelj naslova Hrvatska u srijedu je izgubila s 0-3 od domaćina Španjolske čime se oprostila od natjecanja. U ponedjeljak je s istim rezultatom izgubila i od Rusije.

- U ova dva susreta stvari nam nažalost nisu išle na ruku. Borna Ćorić se iscrpio u prvom meču, u njemu nije uspio doći do pobjede, a nakon tog meča imao je zdravstvenih problema pa nije bio u stanju danas nastupiti - rekao je 32-godišnji Škugor koji je momčad preuzeo devet dana uoči dolaska na Davisova kupa u Madrid.

- Ali bilo je tu i pozitivnih stvari kao meč Borne Goje koji je odigrao fenomenalan susret protiv najboljeg na svijetu Rafaela Nadala. Tako da moramo gledati i iz te pozitivne strane jer smo dobili mladog igrača koji je stekao novo iskustvo igranja za reprezentaciju, pa nije sve negativno - izjavio je.

Davisova kupa je ove sezone promijenio format nakon 118 godina pa se prvi put u jednom tjednu natječe za naslov 18 reprezentacija. Škugor smatra da je format dobar s obzirom na to da igračima tijekom godine ostaje više vremena za odmor uslijed naporne sezone.

No smatra kako je igranje u jednom tjednu rizik za reprezentacije poput Hrvatske.

- Za našu reprezentaciju, koja možda nema toliko široki izbor igrača u 'singlu', pitanje je u kakvom će dečki biti stanju u tom tjednu na kraju sezone jer je sezona duga a puno igrača ima problema s ozljedama. Tako da nije lako - rekao je.

Marin Čilić zbog ozljede nije doputovao u Madrid.

- Pokušali smo napraviti sve na najbolji mogući način s obzirom na situaciju - izjavio je Škugor.

Izbornik je rekao kako se nitko od igrača ne namjerava povući te očekuje kako će se svi zajedno okupiti i pokušati ponovo osvojiti Davisova kupa.

- Mislim da se nitko od dečkiju ne namjerava oprostiti od reprezentacije. Uvijek sam bio tu za ekipu, kada god je trebalo, da li kao rezerva ili u sastavu. Stvarno mi nikada nije bio problem, iako znamo kakav je kalendar i koliko turnira imamo - zaključio je Škugor.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Komentara 4

LI
liliZG
12:15 21.11.2019.

pa izgleda da Krajan nije bio problem, zar ne?

SE
sesvečan7
08:38 21.11.2019.

....ovo je sprdačina,igranje sa ugledom reprezentacije,umišljene veličine,poluigrači,svi igraju parove ,a i to djelomično,sramota.....savez treba raspustit a ne da nas i dalj sramoti....

GO
goran256
13:55 21.11.2019.

Dajte ostavku i ti i predsjednica. Tako cete najbolje pomoci hts jer je postao vasa privatna prćija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije