Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PRVE RUKE

Bili smo na terenu Apaša: Evo što nam je tijekom incidenta rekao Fossati, nisu samo suci dobili salve uvreda

Pomoćni sudac pogođen u glavu, susret Slavena i Hajduka nakratko prekinut
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/8
13.11.2022.
u 16:15

Novinar Večernjeg lista uz travnjak je pratio burnu utakmicu Slavena i Hajduka, kao i sve što se oko nje događalo. Iskoristio je priliku da za vrijeme incidenta popriča s igračima gostiju i svjedočio scenama koje su se posljedično događale.

Nogometaši Slaven Belupa i Hajduka remizirali su 2:2 u Koprivnici u posljednjem kolu SuperSport HNL-a prije zimske stanke, ali nogomet je, kao što već dobro znate, bio u drugom planu.

Pomoćni sudac Anto Marić, koji je leđima bio okrenut tribini s Torcidom, upaljačem i stolicom dobio je u glavu pa se u 36. minuti pokupio u svlačionicu, zbog čega je uslijedila stanka i neizvjesnost po pitanju nastavka susreta od oko 20 minuta.

12.11.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Pomocni sudac Dario Kolarevic pogodjen je od strane navijaca. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako smo se i sami našli uz travnjak Apaša, svemu smo svjedočili iz prve ruke. Nakon što je pomoćnik Marić otišao u prostorije kluba, prišli smo klupi Hajduka da vidimo reakcije gostujuće ekipe.

S obzirom na to da je prekid trajao dosta dugo i nije bilo informacija o tome hoće li se susret odigrati, gotovo svi hajdukovci ustali su s klupe i vrijeme proveli u međusobnom razgovoru. Jedini kojeg smo tada zatekli na klupi bio je Marco Fossati.

Upitali smo ga što misli o incidentu. Teška situacija?

- A znate, takav je nogomet - kratko nam je poručio Talijan, koji se nije htio previše miješati. Veznjak je ušao u drugom poluvremenu i za Hajduk igrao do kraja susreta.

12.11.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. navijaci Hajduka, Torcida Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pozdravili smo se s Josipom Vukovićem i popričali s Ivanom Šarićem; obojica su rasplet kao igrači s klupe pratili na nogama.

Tijekom Marićeva izostanka, na izlazu iz tunela prema terenu razgovarali su domaći trener Zoran Zekić i gostujući kapetan Marko Livaja, koji je prethodno smirivao pripadnike Torcide, o tome što će se dalje događati.

Kako se igrači nakon nekog vremena 'ohlade', hajdukovce je na to da ne stoje uputio Stefan Simić.

- Hajde, zagrijavajte se - rekao je suigračima.

12.11.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Susret je u konačnici ipak nastavljen. Simić je u drugom dijelu skrivio kazneni udarac, kojeg je Ivan Krstanović realizirao za konačan rezultat i podjelu bodova.

Suci su teren napustili uz pratnju redara, koji su se naredali i pred gostujuću tribinu nakon samog incidenta. Na kraju su ponovno letjeli upaljači, uz salvu uvreda - ne samo sucima, već i nogometašima Slaven Belupa. Farmaceuti su po završetku domaće navijače pozdravili pljeskom.

Standings provided by Sofascore

 

Komentara 31

KA
kažemja
16:34 13.11.2022.

Livaja tobože smiruje Torcidu a on je jedan od najvećih krivaca za ozračje koje vlada Torcidom .Jel im možda zapjevao .. mrzim Dinamo srpsko ime to??? Njihovo navijanje se svodi na mržnju ,tuču ,nerede ,baklje ,blokiranje autoceste,napad na policiju i slične gadosti.Da imalo vole Hajduk ne bi se našao neki debil i gađao suca kod njihovog vodstva od 2:0 . Stvarno moraš biti mentalno retardiran da napraviš tako nešto.

BI
billynik
16:58 13.11.2022.

Stvarno ste puno razgovarali s Fossatiem, bravo novinar.

JF
jfk
18:59 13.11.2022.

Dok onih nekoliko stotina spodoba i kukavica sto se skrivaju pod imenom Torcida ne zavrsi u zatvoru nece ni biti mira na nogometnim utakmicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije