Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita kreće u Top 16

Bilan: Kad se Draper spremi i ne trenira puno, tad je najbolji

13.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic -  Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 5. kolo, KK Cedevita - Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Miro Bilan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
29.12.2015.
u 22:20

Prvi je suparnik Lokomotiv(a) iz Krasnodara na mlazni pogon

U sutrašnjem dvoboju prvog kola Top 16 faze Eurolige s iznimno jakim Lokomotivom (19 sati), s momčadi koja ne vozi na ugljen, već je brza poput TGV-a ili Shinkansena, Cedevita će zakoračiti na višu razinu izazova. A na toj razini testirat će je igrač koji ju je odveo na prethodno najvišu razinu, a to je Dontaye Draper, MVP Eurokupa u sezoni kada je ovaj zagrebački klub igrao Final Four tog natjecanja.

Protiv atleta samo pameću

– Znam Drapera od vremena u Španjolskoj kada je on igrao za Real Madrid, a ja za Barcelonu, a razgovarali smo i ovo ljeto na Eurobasketu kada je on bio hrvatski, a ja gruzijski reprezentativac. To je igrač o kojem se u ovom klubu još priča i ovo je prilika da mu navijači Cedevite iskažu zahvalnost za sve što je učinio za Cedevitu – ističe aktualni Cedevitin razigravač Jacob Pullen kojeg čeka branički okršaj upravo s popularnim Didijem.

– Draper je odličan igrač, prilično dobar defenzivac, dobar šuter, igra žustro i bit će teško s njim, baš kao i sa Delaneyem koji u toj momčadi ima najveće ovlasti i pronalazi razne puteve do suparničkog koša. Lokomotiv je atletskija momčad od nas, a takve moraš nadmudriti. Moraš biti pametniji od njih. Moramo ih svesti na pola terena, na igru pet na pet jer tada njihov atletizam ne vrijedi koliko i na otvorenom terenu – upozorava Jacob Pullen.

Kada je Draper igrao svoju drugu i posljednju sezonu za Cedevitu (2011./12.), danas najbolji cedevitaš Miro Bilan bio je novak u ovom klubu.

– Još iz tih dana Didi mi je ostao u vrhunskom sjećanju, a ovo smo ljeto u reprezentaciji neko vrijeme bili čak i cimeri. Tada u Cedeviti dosta mi je pomagao savjetima. Govorio mi je stani tamo, a ja ću ti dodati. Baš je pravi razigravač i volio bih s njim još igrati.

No sutra će morati igrati upravo protiv prijatelja.

– Bojim se da će Didi igrati bolje sada nego ljetos za reprezentaciju jer tada se priključio naknadno, potpuno nespreman, na što je upozorio izbornika, ali je on i na takvog Drapera pristao. Za Lokomotiv Didi igra jako dobro, na iznenađenje mnogih, no ja znam da on može igrati jako dobro kada se spremi i kada ne trenira previše jer njemu to ne odgovara.

Miro Bilan u drugi krug Eurolige ulazi kao igrač na kojeg će sada svi obraćati pažnju jer je najbolji centar ABA lige (triput je uzastopce bio MVP kola) i statistički sedmi najbolji igrač Eurolige, pri čemu su ispred njega čak četiri centra – Bourousis, Tomić, Zirbes i Ayon – ali samo jedan (Zirbes) iz Cedevitine euroligaške skupine.

Četiri pobjede nisu dovoljne

– Ne bojim se tog novog izazova niti se pripremam tako da se moram nekome dokazivati. Neki će me suparnici nastojati osporavati, tražit će mi slabe točke, no trudit ću se ostati psihički jak i igrati na istoj razini kao i do sada.

S obzirom na to da su cedevitaši u prvom krugu skupina izborili (ne)očekivane četiri pobjede, bi li tim brojem bili zadovoljni i u drugom krugu, gdje su jači suparnici, ali se igraju i četiri utakmice više?

– Mislim da trebamo više pobjeda da bismo se plasirali u četvrtfinale. Ne možemo reći da ćemo dobiti svaku utakmicu, no ne želimo nijednu izgubiti. Želimo pokazati da smo sposobni nositi se sa svima i na ovoj razini – odgovorio je Jacob Pullen.

>>Mršić: Nadam se da će Draper igrati kao na prošlom Eurobasketu

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:14 30.12.2015.

Draper niju niti blizu igrača kakvi ga se prikazuje a i od Bilana ćete nepotrebnim hvalisanjem napraviti klauna, treba priznati da je dosadašnji sjajni rezultat cede splet i sretnih okolnosti, pobjedjuju u gostima bez pritiska a kući se zalede, ajde vidjeti ćemo sada kako će to ići

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije