Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTIMAC:

Bila je ovo rapsodija, odigrali smo najbolju utakmicu na Euru!

Igor Štimac
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/12
13.06.2016.
u 22:15

Pogodak maestralnoga Luke Modrića bio je prekrasan i ne ide na dušu turskoga vratara. Bio je to suhi list koji iznenada pada pred vratara i ne da mu vremena za reakciju.

Čestitke izborniku Anti Čačiću, njegovu stožeru i našim igračima, odigrali su hrabro, muški, kvalitetno! Bila je ovo rapsodija kakvu smo priželjkivali, tu mislim na drugo poluvrijeme kada smo trebali postići još nekoliko pogodaka.

U prvo poluvrijeme ušli smo pomalo rezervirano; imali smo Badelja u strahu, s nekoliko pogrešno odigranih čistih pasova bez pritiska, te neprimjetnoga Rakitića, koji je tek u nastavku pokazao koliko može.

I ta Rakitićeva pozicija, u polušpici, za njega je idealna. On na njoj ima mogućnost biranja prostora, slobodu u igri, što on izvrsno koristi.

Kakav suhi list!

U prvom dijelu dogodilo se nešto pomalo neočekivano: Turci su imali veći broj dodavanja, veći posjed lopte, a mi smo tražili priliku kroz polukontru i kontru. Međutim, mi smo u svakom trenutku imali jasnu ideju igre, dok se kod Turaka to nije vidjelo i zbog toga što im to nismo dopustili.

Pogodak maestralnoga Luke Modrića bio je prekrasan i ne ide na dušu turskoga vratara. Bio je to suhi list koji iznenada pada pred vratara i ne da mu vremena za reakciju.

Ono što me impresioniralo u našoj igri i na što možemo biti ponosni bili su tandemi: Brozović i Srna na desnoj te Perišić i Strinić na lijevoj strani. Veseli me povratak Strinića koji je defenzivno odradio sjajan posao na Ardi Turanu. Premda to više nije onaj Arda iz Atletica, kada je bio stalno na lopti, a sada je praktički nije ni dotaknuo.

Nikad u Strinića i nisam sumnjao i nije on bio problematičan kao rješenje za lijevoga braniča, nego nismo imali alternativu za njega kada je Ivan bio ozlijeđen. Pa smo bili prisiljeni ‘kemijati’ s dešnjacima na toj poziciji.

Brozovića pun teren

Posebna je priča Marcelo Brozović koji nije klasični krilni igrač, ali svojim trkom to nadoknađuje. Marcelo daje poseban ton našoj igri, bio ga je pun teren.

Moram istaknuti da je cijela naša obrambena četvorka bila kolosalna, dakako uz pomoć Badelja i Modrića. Uočio sam, međutim, kako je naša liječnička služba, ljudi koje iznimno volim i cijenim, napravila nedopustiv propust pružajući predugo pomoć Vedranu Ćorluki. Tri su mu puta stavljali zavoj, predugo je bio izvan igre, i to nas je moglo skupo koštati.

Švedski sudac nije imao kriterija. Odmah je, na početku utakmice, morao sankcionirati kartonom preoštar prekršaj na Modriću, kao i tursko udaranje laktom Ćorluke i Mandžukića. Time bi se spriječile daljnje prljavštine Turaka.

Ovo je bila najbolja utakmica Europskog prvenstva do sada. Uz Englesku, naša reprezentacija ostavila je najbolji dojam, pokazavši dopadljivu, smislenu igru, s jasnom idejom. No Englezi su pali u završnici, a nama se to nije dogodilo. Istina, moglo se dogoditi i nama kada smo uveli trećega stopera, dopustivši Turcima pritisak, a znamo da oni mogu zabiti jedino na silu, na guranje.

Još jednom, velika čestitka svima i poruka: Idemo dalje i ne opuštajmo se! 

>>Velika pobjeda na startu! Hrvatska sjajnim pogotkom Luke Modrića pobijedila Tursku s 1:0

>>Modrić: Sad ili nikad, idemo po veliki rezultat na Euru

>>Ante Čačić: S ovakvim Lukom izgledamo moćno, prodorno...

Komentara 7

Avatar Honduras
Honduras
09:25 14.06.2016.

štimac? hahahahah... pa koga zanima njegovo "mišljenje??

TH
than
00:03 14.06.2016.

Mislim, na ovom euru je definitivno najbolja, ali inace ?!?!?! Obrana je dala maksimum, vezni red radi na pola snage, a napadaci, a to je vjecno pitanje gdje su. Mandzukica su pokrivali na skoku, jer i mi vec znamo da je slab u igri nogom, eventualno u skoku glavom. Perisic je probijao dobro, ali nema tko da uleti.

Avatar think pink
think pink
08:54 14.06.2016.

eto... i ovaj "stručnjak" se javio... da kaže svoje mišljenje koje baš nikoga ne zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije