Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČUJUĆA UTAKMICA

Bijač: Učinit ćemo sve da medalju donesemo u Hrvatsku

Budimpešta: Hrvatski vaterpolisti družli se s medijma uoči utakmice za 3. mjesto na SP 2022.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
02.07.2022.
u 16:30

Hrvatskoj ostaje šansa za medalju na ovom Svjetskom prvenstvu. Kako se nositi s Grcima? Pitanje je to na koje će izabranici Ivice Tucka sutra, nadamo se, ponuditi točan odgovor.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija priprema se za sutrašnji lov na brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U nedjelju od 14.30 sati naši će vaterpolisti pokušati produžiti niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstvima na osam. 

Podsjetimo, Hrvatska i Grčka već su se susrele na ovom SP, u susretu 1. kola natjecanja po skupinama u Debrecenu bilo je 8-8, a prije sutrašnjeg susreta svoje su dojmove podijelili reprezentativac Andrija Bušić i vratar Marko Bijač.

Obojica su se na početku osvrnuli na jučerašnji potop u režiji Španjolaca:

- Nismo uspjeli mislim da je bila zaslužena pobjeda Španjolske. Mi smo dali sve od sebe, ali u nedostatku našeg Burića, jednog od najbitnijih igrača u ovoj momčadi mislim da smo energetski pali - objasnio je Bušić.

S njime se složio i Bijač koji je ponovno uputio čestitke:

 - Sjajna su ekipa, favorit u sutrašnjem finalu po mojem mišljenju. Dokazali su to još jednom i zasluženo slavili i nema druge nego i čestitati kao što smo napravili jučer i okrenuti se sutrašnjoj utakmici s Grčkom koja nam je izuzetno bitna - kazao je Marko, a njegov suigrač istaknuo je i nekoliko stvari koje su pošle po krivu:

- Dosta veliki oroblem bila je i naša igra u napadu. Nismo adekvatno odgovorili na tu njihovu zonsku, aktivnu igru. U obrani smo čak bili dobri, golmani su bili dobri, ali eto teško je protiv jedne ekipe kao što je Španjolska zadržati ih ispod 10 golova. Na kraju 10:5 ispada kao malo grub rezultat, ali mislim da to nije bilo realno stanje u vodi. Jesmo mi gubili i praktički stizali ih u cijeloj utakmici osim našeg vodstva 3:2, ali mislim da je tu sve billo na jednu-dvije lopte. Imali smo i mi neke izgledne situacije pri rezultatu 5:3 i 7:5, ali eto što bi bilo kad bi bilo... - zaključio je.

Ipak, Hrvatskoj ostaje šansa za medalju na ovom Svjetskom prvenstvu. Koliko je to bitna stvar, svjestan je i Bijač:

- Znamo težinu jedne medalje sa Svjetskog prvenstva i učinit ćemo sve da je donesemo u Hrvatsku. - obećao je Marko

Kako se nositi s Grcima? Pitanje je to na koje će izabranici Ivice Tucka sutra, nadamo se, ponuditi točan odgovor.

- Čeka nas još jedna jako teška utakmica s Grcima s kojima smo igrali i na početku turnira. Izvrsna su momčad koju krasi obrana, zajedništvo, mirnoća i disciplina u napadu. Mi moramo prvenstveno popraviti našu obranu, a iz te obrane ćemo kasnije dati obol u napadu.- kazao je Bušić.

Od koga prijeti najveća opasnost?

- Teško je reći. Grci su sjajni na svim pozicijama, ima sjajnih pojedinaca, ali ipak više ih krasi ta momčadska igra, obrana i dva sjajna centra i sigurno će biti teško, ali ove sezone smo pokazali da znamo igrati s njima i ako sutra budemo pravi mislim da imamo Šanse. - zaključio je vratar Bijač.

Komentara 1

PR
prajdali100
17:51 02.07.2022.

Pa zaboga godinama gubimo ključne utakmice od tih špančića.Kako NE ZNATE razraditi taktiku za njih i uigrati tog igrača više! Više od 10 minuta ne možete dati gol !!! O čemu pričamo? Hoćemo Rudića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije