Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA

BiH neće na kvalifikacije za Olimpijske igre zbog nedostatka novca i odaziva igrača

BiH i Grčka sastale se u kvalifikacijama za europsko košarkaško prvenstvo
Armin Durgut/PIXSELL
17.03.2023.
u 16:00

Pojašnjeno je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor

Muška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači neće sudjelovati na kvalifikacijskome turniru za Olimpijske igre, koje će se sljedeće godine održati u Parizu. 

 - Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš

Pojasnio je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor.

Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizirati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Ponajprije se to odnosi na mlađe i još uvijek neafirmirane košarkaše. 

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za natjecanje uplaćen je tek nakon što su započeli natjecanje u svojoj skupini na Eurobasketu koje se igrao u Njemačkoj, Češkoj, gruziji i Italiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije