Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Bičanić: Prebacili smo pritisak na Slovence

PPD Zagreb Celje
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
16.11.2018.
u 10:47

Klub za navijače organizira besplatan prijevoz do Celja.

Rukometaši PPD Zagreba ovog tjedna nisu imali nikakvih obaveza u SEHA Gazprom ligi pa su se izabranici Line Červara u miru mogli pripremati za nedjeljno gostovanje u skupini Lige prvaka, u celjskoj dvorani Zlatorog protiv Pivovarne Laško. Trenutačno “plinari” na tablici skupine imaju bod više od slovenskog prvaka i pobjedom bi se odvojili uoči stanke koja će nastati zbog Svjetskog prvenstva.

Opušteno do nove pobjede

– Samo je tjedan dana razmaka između dvije utakmice tako da je to neka olakotna stvar koja se događa i jednoj i drugoj momčadi. Imali smo cijeli tjedan za pripremu te utakmice, analizu prve utakmice i popravak nekih pogrešaka iz nje da se bolje pripremimo za drugu. Očekujem sličnu utakmicu kao što je bila prva, znači s dobrim obranama bez neke pretjerane ljepote, tešku utakmicu s malo golova – istaknuo je Damir Bičanić koji je u pobjedi zagrebaša 24:22 postigao dva pogotka.

– Veliki je pritisak na Celjanima jer, ako izgube ovu utakmicu, bit će u jako teškom položaju i praktički izgubiti priliku za prolaz skupine. Pritisak je na njima, a mi možemo malo opuštenije ući u tu utakmicu jer nemamo toliki pritisak. To treba iskoristiti, dosad smo u gostima igrali jako dobro i nadam se da će tako biti i u Celju – naglasio je lijevi vanjski PPD Zagreba.

>> Pogledajte i što je Červar rekao za Večernji TV

Dakle, treba opet očekivati utakmicu na mali broj pogodaka.

– Teško da može utakmica biti puno drugačija od one prve u Zagrebu, premali je razmak da se neke bitne stvari promijene. Odlučit će prvenstveno čiji će vratar biti raspoloženiji u toj utakmici i tko će igrati bolje u obrani. Mislim da neće biti neke velike razlike za obje momčadi i da će utakmica biti kao i prva – zaključio je Bičanić.

Lino nešto sprema...

Urh Kastelic pet je sezona branio u Celju, a sada će u dresu PPD Zagreba pokušati pomrsiti račune svom bivšem klubu.

– Vjerujem da im možemo nešto pripremiti, naš trener uvijek nešto smisli, a mislim da će tako biti i ovaj put i da ih možemo iznenaditi. I oni sigurno nešto pripremaju, a u svakom slučaju na njima će biti veliki presing da moraju tu utakmicu dobiti, što vidim kao našu šansu – istaknuo je vratar “plinara” koji ne misli da će to biti baš potpuno ista utakmica kao ona u zagrebačkoj Areni.

– Domaćom pobjedom napravili smo veliki posao, skinuli smo teret s leđa i prebacili ga na njih, sada oni moraju pobijediti. Mislim da će biti potpuno druga utakmica, puna dvorana Zlatorog, oni taj dvoboj najavljuju kao dvoboj godine jer im je praktički “biti ili ne biti” susret. S porazom i u tom susretu praktički bi ispali i ostali bez šanse za sljedeći krug. Na nama je da to prihvatimo, iskoristimo tu njihovu nervozu i dobijemo i drugi put – zaključio je Kastelic.

Klub za navijače organizira besplatan prijevoz do Celja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije