Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI SPORTOVI

Biatlon: Norvežanima prva ovosezonska štafetna utrka

05.12.2021.
u 00:30

Hauser je i dalje vodeća u Svjetskom kupu sa 177 bodova, a Roeiseland je druga sa 168.

Norveška muška štafeta pobijedila je na prvoj utrci u novoj sezoni Svjetskog kupa u biatlonu, koja je u subotu održana u švedskom Oestersundu, gdje su drugi bili Francuzi sa zaostatkom od 11.2 sekunde, a treći Rusi (+45.9). 

Norvežanima su pobjedu donijeli Sivert Guttorm Bakken, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe i Vetle Sjaastad Christiansen.

U nedjelju će se biatlonci natjecati u dohvatnoj utrci na 12,5 km (15.15 sati), a biatlonke će se boriti za bodove u štafeti (12.35 sati).

U današnjoj dohvatnoj utrci na 10 km do pobjede je stigla Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, nadoknadivši u zadnjem krugu zaostatak od pola minute za do tada vodećom Austrijankom Lisom Theresom Hauser.

Roeiseland je do prve pobjede u novoj sezoni stigla s jednim promašajem, a ciljem je prošla ispred dvije Francuskinje. Anais Bescond je pogodila svih 20 meta, ali je za Norvežankom zaostala za 4.8 sekundi. Njezina sunarodnjakinja i imenjakinja Anais Chevalier-Bouchet je zakasnila za vodećom točno 7.0 sekundi uz jedan promašaj na trećem gađanju, dok je pobjednica sprinta Austrijanka Hauser došla na cilj kao četvrta sa zaostatkom od 7.9 sekundi, iako je bila bez promašaja.

Hauser je i dalje vodeća u Svjetskom kupu sa 177 bodova, a Roeiseland je druga sa 168.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije