Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Brajković

Bez Ukića reprezentacija ne može biti uspješna

'04.09.2010., Istanbul - 2010 FIBA SP Istanbul.Utakmica osmine finala Hrvatska- Srbija u Sinan Erdem Dome.Roko Ukic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
23.12.2010.
u 11:39

Trener koji je hrvatske kadete odveo na europski tron. - Baraća smatram osloncem reprezentacije. Respektabilne je visine, sada je jak i u skoku, dobro šutira sa pet-šest metara...

Dražen Brajković potpisnik je najvećeg rezultata hrvatske košarke u godini na izmaku. S hrvatskom kadetskom reprezentacijom postao je europski prvak.

– Petnaest dana prije Eurobasketa preuzeo sam momčad koja je na pripremama bila bez pobjede i samopouzdanja. Taj naraštaj, osim Darija Šarića, označen je kao ne baš talentiran. No, iznimno nadareni Dario nije mogao sam osvojiti zlato, ima u toj generaciji zanimljivih momaka. Uspio sam pronaći "kemiju" momčadi – priča Brajković.

Vođu sadašnje seniorske reprezentacije Roka Ukića smatra i najboljim hrvatskim košarkašem u 2010. godini.

– Vukao je Fenerbahçe do naslova prvaka u vrlo jakoj turskoj ligi. Igrač je bez kojeg hrvatska reprezentacija ne može, koji donosi prednost, među dva-tri najbolja u Europi. Dok Teodosić igra "dva na dva" i iz tzv. pick and rolla stvara prednost, Ukić igra jedan na jednoga, što malo igrača može.

Drugi je na listi centar Caja Laborala Stanko Barać.

– Od svih naših igrača najviše je napredovao u jednoj sezoni. Postao je prvak najjače lige u Europi, sada je i starter u Caja Laboralu, a bio je i u petorci kola Eurolige.

Brajković je na treće mjesto stavio najboljeg igrača Cibone prošle sezone.

– Iako se ne nameće koliko bi mogao, Marko Tomas bio je Cibonin frontmen. Ima sjajan šut, a iznenadilo me kako je na SP-u čuvao Teodosića. I u finalu NLB lige protiv Partizana igrao je sjajno.

Baš u toj utakmici tricu za vodstvo Cibone, u posljednjoj sekundi utakmice, pogodio je Bojan Bogdanović.

– Poboljša li igru u obrani, Bojan će moći igrati u najjačim euroligašima. Napadački je već sada za to spreman.

Peto mjesto pripalo je Anti Tomiću.

– Vrlo je inteligentan visoki igrač. Više bih ga koristio kao krilnog centra, pakera, njegova lopta ima oči – zaključio je izbor Brajković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije