Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI KONJI LP-A

Bez Olićevih i Duduovih golova Arsenal i Bayern bez šanse

Olić Pranjić
Reuters
15.02.2010.
u 12:02

- Nadam se da će Eduardo nešto zabiti Portu i odvesti svoju momčad u četvrtfinale Lige prvaka. Barcelona će prva obraniti naslov prvaka, najjača je – uvjeren je Ognjen Vukojević.

Proljeće u Ligi prvaka dočekala su četvorica naših nogometaša – Ivica Olić i Danijel Pranjić u Bayernu, Eduardo u Arsenalu i Gregory Sertić u Bordeauxu.

Olić je jesenas maestralnom igrom u Torinu praktički uveo Bayern u osminu finala, nikad ni jedan Hrvat nije odigrao tako dobro u tako važnoj utakmici elitnoga klupskog natjecanja! Igrali su naši nogometaši u finalima Lige prvaka (Bokšić, Boban, Šuker, Tudor, Babić, Živković, Pršo), no nisu bili igrači odluke poput Olića protiv Juventusa.

Jasno je da očekujemo Olićeve blistave partije i na proljeće, iako je povratkom jesenas ozlijeđenog Riberyja sad još kako pojačana konkurencija za udarnu postavu Bayerna. No, trener Louis van Gaal mora pronaći način da igraju najbolji. Arsene Wenger željno čeka Eduarda, koji se oporavio od još jedne ozljede mišića i igrat će protiv Porta. Duduovi su golovi potrebni Arsenalu, engleska momčad nema okomitost u igri bez našeg napadača i bez njega je to neefikasna momčad koja “davi” loptu, igra u širinu, nerijetko neopasno za suparnika. Olić i Dudu trebali bi biti u naslovnim, a Pranjić i Sertić u epizodnim ulogama.

Nakon dobra početka, Pranjić je izgubio mjesto u Bayernovu sastavu, no Van Gaal ga sigurno nije zaboravio, jer ga je i doveo u München. A Sertić tek dolazi i svaka minuta u Ligi prvaka bit će mu korisna...

– Kad smo već mi ostali bez proljeća u Europi, pozorno ću pratiti Bayern i Arsenal – kaže Ognjen Vukojević koji je bio blizu drugog kruga s kijevskim Dinamom.

Bayern ili Fiorentina?

– Bayern! Ponajprije jer je u boljoj formi, vidim da u prvenstvu sve gaze. Napokon im je sve sjelo na mjesto, Van Gaal je uspio napraviti ozbiljnu momčad.

Porto ili Arsenal?

– Porto je slabiji nego lani, no bit će to dvije neizvjesne utakmice. Nadam se da će Dudu nešto zabiti i odvesti Arsenal u četvrtfinale.

Favorit Lige prvaka?

– Barcelona! Najbolja je i najjača, obranit će naslov – kaže Vukojević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije