Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UAE

Bez iznenađenja na azijskom prvenstvu, slavili Kina, Australija i J. Koreja

azijsko prvenstvo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.01.2019.
u 20:32

U posljednjem kolu Kina i Južna Koreja će 16. siječnja u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine

Nogometne reprezentacije Australije, Kine i Južne Koreje ostvarile su pobjede u susretima drugog kola po skupinama azijskog prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Australija je u susretu 2. kola B skupine u Dubaiju pobijedila Palestinu s 3-0, Kina je u Abu Dhabiju u susretu skupine C identičnim rezultatom porazila Filipine, dok je Južna Koreja u susretu iz iste skupine slavila proti Kirgistana s 1-0.

Australija je nakon neočekivanog poraza od Jordana na početku turnira u drugom kolu pobijedila Palestinu i tako ostala u igri za prolaz u osminu finala. Golove za branitelja naslova azijskog prvaka postigli su Jamie Maclaren (18), Awer Mabil (20) i Apostolos Giannou (90).

U drugom susretu iz ove skupine Jordan je u četvrtak pobijedio Siriju s 2-0 i osigurao plasman u osminu finala. Jordan vodi na ljestvici sa šest bodova, Australija ima tri boda, a Sirija i Palestina po jedan bod. 

U zadnjem kolu snage će odmjeriti Jordan i Palestina, te Australija i Sirija.

Plasman u osminu finala osigurali su i Kina i Južna Koreja u skupini C. Kina je u Abu Dhabiju pobijedila Filipine s 3-0, dok je Južna Koreja u Al Ainu slavila protiv Kirgistana s 1-0.

Ogled u Abu Dhabiju bio je okršaj dvojice iskusnih stručnjaka, Talijana Marcella Lippija na klupi Kine, te Šveđanina Svena-Gorana Erikssona koji vodi Filipine. Kina je bila bolja i sigurno je stigla do bodova. Najbolji igrač utakmice bio je dvostruki strijelac Wu Lei (40, 66), a među strijelce se upisao i Yu Dabao (80).

U drugom susretu Koreja je mogla i uvjerljivije slaviti, no korejski igrači su čak tri puta pogađali okvir suparničkog gola. Pogodak odluke zabio je Kim Min-Jae u 41. minuti.

U posljednjem kolu Kina i Južna Koreja će 16. siječnja u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine.

>> Pogledajte nogometaše Dinama uoči puta na pripreme u Tursku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije