Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAJLO PETEV ZA VL

Bez Eduarda, Pjace i Roga slabiji smo 40 posto, borba s Rijekom bit će neizvjesna

Petev
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
01.11.2016.
u 08:15

– Zadovoljan sam Ćorićevim dizanjem forme i vjerujem da će kroz nekoliko utakmica biti na onoj razini koju svi od njega očekujemo i kojoj se nadamo. Ipak mu je tek 19 godina, sazrijeva korak po korak.

Za sve postoji prvi put... Pa sam tako u nedjelju oko podneva napisao i svoj prvi intervju u – automobilu!? Dinamovi su nogometaši baš završili trening, trener Ivajlo Petev došao je na parkiralište ispod južne tribine maksimirskog stadiona u pratnji glasnogovornice Ive Cigrovskij, a klupski je hotel, u kojem se obično novinari sastaju s trenerima i igračima, bio zaključan! I da previše ne kompliciramo, Petev i ja sjeli smo u automobil i počeli razgovor...

Soudani će vjerojatno biti spreman za Sevillu, nije riječ o težoj ozljedi – odmah je rekao trener plavih, koji je u ovih mjesec zagrebačkih dana vodio momčad na šest utakmica.

Smeta mi remi s Hajdukom

Upisali ste četiri pobjede i jedan remi, doživjeli ste jedan poraz, uz gol-razliku 7:2. Jeste li zadovoljni?

– Budući da sam maksimalist, malo mi smeta ovaj remi s Hajdukom, na kojem smo promašili niz šansi. No, najvažnije je da smo se vratili na pobjednički kolosijek, upisujemo bodove i to nam daje samopouzdanje. A poraz protiv Seville valjda je bio i očekivan, svi znamo u kakvoj smo skupini, možda i najjačoj, pa u skladu s tim trebaju biti i očekivanja.

Bodovno ste zadovoljni. A igra?

– Bilo je dosta promjenjivo, oscilirali smo na planu igre. I to moramo poboljšati, moramo se ustaliti, individualne pogreške, kojih je, primjerice, bilo previše u Zaprešiću, moramo svesti na minimum. I, dakako, moramo poboljšati realizaciju...

Najavili ste da ćete igračima reći čime ste nezadovoljni. Možete li nam otkriti što ste im rekli?

– Ne, ono što se kaže u kabini, oči u oči, tamo mora i ostati!

Je li situacija u svlačionici bolja ili lošija nego što ste očekivali? Neki slikovito kažu da ste naslijedili “razbijenu bocu na cesti”...

– Ha, ha, ha... Dobro, baš i nije tako, zadovoljan sam onim što sam zatekao u svlačionici. Najvažnije mi je da igrače upoznam pojedinačno, a za to treba vremena. Istina je da se sporo dižemo u formi, ali neke se igračke navike jednostavno ne mogu promijeniti preko noći.

Na što konkretno mislite?

– Poglavito na potankosti vezane uz disciplinu igre i na problem motivacije uoči, nazovimo ih, “malih” utakmica. Dinamo u svaku utakmicu mora ući goropadan i motiviran, prvenstvo se ne osvaja samo pobjedama u derbijima. To sam prošao i kao igrač i kao trener.

Što vas je dosad najviše činilo nezadovoljnim?

– Hm... Ništa posebno. Više je bilo zadovoljstva nego nezadovoljstva.

A što vas je najviše zadovoljilo?

– Imali smo doista neke blještave trenutke, primjerice igra je u prvom poluvremenu protiv Hajduka bila dobra, ali nismo bili efikasni. Cibaliji smo zabili tri gola i pokazali dosta toga dobrog, no sve to mora biti bolje. I bit će...

Često ste rotirali igrače, a jeste li pronašli standardnu momčad? Konkretno, je li sastav iz Zaprešića najbliži Dinamovoj udarnoj postavi?

– Iz dana u dan sve više upoznajem igrače pa tako stvaram i momčad. Važno je da na svakom sljedećem treningu i na svakoj novoj utakmici budemo sve bolji. Uz mnogo truda i rada standardizirat ćemo sastav. Kad budem znao kako svaki igrač reagira u određenim situacijama, bit ću znatno bliže odgovoru na upit o udarnoj postavi. Pokušavam svima dati šansu, a na igračima je da je iskoriste...

Dojam je da se ove sezone u Dinamovoj igri ne osjeća momčadski duh. Slažete li se?

– Na nekim je utakmicama to možda tako izgledalo i definitivno ćemo na tome najviše raditi. Ali, ništa ne ide preko noći, time ćemo se najviše baviti na zimskim pripremama jer u ovom ritmu utakmica nemamo ni vremena za pravi trening.

Igrače ne kudim javno

Tko vas je najviše zadovoljio u ovih mjesec dana?

– Ne volim javno ni kuditi ni hvaliti igrače! Važno mi je da svi pokažu želju, jasno je da nisu svi isti, ni karakterno ni kvalitativno. Ali, u jednome moraju biti jednaki, moraju svi shvatiti da je za uspjeh udio nadarenosti jedan posto, a 99 posto je rad!

Kad smo već kod talenta, jeste li zadovoljni Ćorićem? Bio je čovjek odluke na zadnje dvije utakmice, a kad ste ga izvukli iz igre u Zaprešiću, “raspala” se Dinamova igra...

– Zadovoljan sam njegovim dizanjem forme i vjerujem da će kroz nekoliko utakmica biti na onoj razini koju svi od njega očekujemo i kojoj se nadamo. Ipak mu je tek 19 godina, sazrijeva korak po korak.

Hoće li početi utakmicu u Sevilli?

– Postoji mogućnost da počne tu veliku utakmicu.

A kakav Dinamo možemo očekivati u Sevilli?

– Pokušat ćemo se toj jakoj Sevilli hrabro suprotstaviti. Ne vjerujem da ću mijenjati način igre u odnosu na zagrebačku utakmicu, ne smijemo Španjolcima dati prazan prostor jer su onda užasno opasni. A kad budemo imali loptu, pokušat ćemo pogledati prema suparničkim vratima...

Može li Dinamo doista opasno zaprijetiti Sevilli na stadionu Ramos Sanchez Pizjuan?

– Mogu se složiti da smo u prvom poluvremenu u Zagrebu izgledali bezopasno, ali u nastavku smo imali nekoliko situacija koje smo mogli bolje razigrati i ugroziti njihova vrata. No, naš je sastav tada bio prepun mladih igrača, tako da im ne mogu ništa zamjeriti. Uvjeren sam da ćemo u Sevilli biti opasniji...

Zašto Dinamo ove sezone igra lošije u Ligi prvaka nego lani, iako je većina igrača ostala u Maksimiru?

– Da, većina je ostala, ali ključni su igrači, poput Eduarda, Pjace i Roga, otišli! A oni su činili barem 40 posto snage ove momčadi.

I na kraju – je li Rijeka dostižna?

– Naravno da jest!

Komentara 16

DU
Deleted user
08:34 01.11.2016.

Nema straha za Dinamo. Prejaki smo i 40% slabiji. Volim te Dinamo.

KU
kublajkhan
16:53 01.11.2016.

Prst u ... Dinamo prvak!

SA
Sale7
09:07 01.11.2016.

Ove godine će ipak biti pauza što se tiče osvajanja prvenstva. Rijeka najjača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije