Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Bet365 mora igračima platiti preko 630 tisuća eura odštete

Brighton and Hove Albion v Manchester United - Emirates FA Cup - Semi Final - Wembley Stadium
Foto: Mark Pain
1/3
08.05.2023.
u 17:58

Najveća svota od 1,45 milijuna kruna dodijeljena je veznjaku Manchester Uniteda Christianu Eriksenu. Iz servisa za kockanje tvrde da ne moraju plaćati za korištenje imena i fotografija igrača na društvenim mrežama

Servis za online kockanje Bet365 mora platiti odštetu 23 danska sportaša, uključujući nogometnu zvijezdu Christiana Eriksena, zbog korištenja njihovih imena i fotografija na društvenim mrežama bez pristanka, odlučio je u ponedjeljak danski sud.

Vlasniku kladioničarskog online servisa Bet365 naređeno je da plati 4,7 milijuna danskih kruna (697.000 dolara) sportašima, među kojima je badminton igrač i olimpijski pobjednik Viktor Axelsen, nogometaš Simona Kjaer i vratar Kasper Schmeichel.

Najveća svota od 1,45 milijuna kruna dodijeljena je veznjaku Manchester Uniteda Christianu Eriksenu, čija je slika prema tvrdnjama tužitelja najčešće korištena.

Dok je Bet365 tvrdio da se njegova upotreba imena i slika treba smatrati uredničkim sadržajem te stoga ne podliježe plaćanju, sud je umjesto toga utvrdio da to predstavlja marketing za koji je potreban pristanak.

VIDEO: Žena si tetovirala puno lice pjegica, a korisnici se pitali: "Zašto si to netko radi?!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije