Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS

Besek: Probijanje bunkera samo je stvar kvalitete

26.04.2009.
u 09:44

Punih pet sezona nosio je Dinamov dres. Trener Varteksa Dražen Besek uvijek se rado sjeća igračkih dana provedenih u modrom dresu.
- Sada mogu reći kako je to davno bilo, neko sasvim drukčije vrijeme. Dinamo je uz Hajduk bio oličenje hrvatstva u tadašnjoj ligi. Stadioni su bili puni, imali smo armije navijača. Neusporedivo s današnjim izgledom nogometa. Dinamo je imao velik broj navijača i u Varaždinu, tako da mi je bila golema čast nositi modri dres - vratio se Besek mislima u svoje igračke dane.

Koliko emocije utječu na pripremu za današnji ogled s Dinamom? Je li to posebna utakmica, po bilo čemu drukčija od ostalih?
- Emocije su prisutne, ali ne postoji nikakvo opterećenje. Drago mi je za sve uspomene i prijatelje koje sam stekao, ali ja sam danas trener Varteksa, koji u ovom susretu želi pobjedu. I navijači je žele. Drukčije smo lokalno ustrojeni. Varaždinci sada imaju svoj klub u najjačoj ligi i nema im ničeg ljepšeg nego uzeti bodove Dinamu - otkrio je Besek.

Iz modrog tabora žale se na igru svojih protivnika, koji se u pravilu brane debelim obrambenim zidom.
- Treba znati otvoriti protivnika. Probijanje bunkera nije ništa drugo nego stvar kvalitete. Ako u tome ne uspiješ, razloge u prvom redu trebaš tražiti u vlastitim redovima.

Nema smisla žaliti se, nego raditi na podizanju kvalitete vlastite igre. Mi smo u sličnoj situaciji jer se i u Varaždin svi dolaze braniti. S druge strane, mi igramo otvoreno, kombinatorno, ali imamo problema s realizacijom, što nas je stajalo bodova u velikom broju utakmica. Ispada da smo simpatična momčad, svima dragi gosti, a biti simpatičan u sportu je najgora stvar.

Ni protiv Dinama se neće mnogo toga promijeniti u igri?
- Nemam razloga mijenjati. Sutra će navijači doći na svoje jer će snage odmjeriti momčadi koje se žele nadigravati. Drago mi je što se vraća Miljenko Mumlek. S njim u sastavu neusporedivo smo jača i opasnija momčad. Nitko tko dođe na stadion sigurno neće požaliti - zaključio je Besek.

A tribine bi trebale biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Gotovo dvije tisuće besplatnih ulaznica za istočnu tribinu planulo je u jednom danu. Svi su preduvjeti za nogometni spektakl ispunjeni.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije