Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Berdych deklasirao Söderlinga, Roddick izbacio Nadala

Berdych
AFP
03.04.2010.
u 08:48

Na impresivan je način, za tek nešto više od sat vremena, češki tenisač Tomaš Berdych ušao u finale ATP turnira iz Masters 1000 serije u Miamiju. U polufinalu je bio bolji od Robina Söderlinga sa 6-2, 6-2.

Dvadeseti svjetski tenisač očito igra jedan od turnira života. U osmini finala je spasio meč-loptu prvom igraču svijeta Rogeru Federeru, u četvrtfinalu je izbacio desetog nositelja Fernanda Verdasca, ali vjerojatno ni sam nije očekivao da će posao protiv Söderlinga obaviti tako ekspresno. Posebno kad se uzme u obzir da je Šveđanin bio bolji u posljednja tri njihova međusobna ogleda, a pritom je izgubio svega 13 gemova.

No, Berdych je u petak na Floridi naplatio sve frustracije iz tih mečeva, dopustivši Söderlingu tek jednu priliku za break. I nju je, međutim spasio, a sam je četiri puta oduzimao suparniku servis, po dvaput u svakom setu. Meč je završio sa 17 winnera i 15 neprisiljenih pogrešaka, za razliku od Söderlingovih deset izravnih poena i 31 neforsirane greške.

- U svim sam prošlim mečevima protiv Robina igrao previše defenzivno, a kad mu dopustiš da udara iz sve snage, onda je vrlo teško išta napraviti. U ovom sam meču želio igrati agresivnije i raditi što manje pogrešaka - kazao je Čeh koji je plan očito uspješno proveo u djelo.

Berdychu je ovo drugi finale izMasters serije. U prvom je, u Parizu 2005., pobijedio našeg Ivana Ljubičića u pet setova. U Miamiju ga, pak, u završnom okršaju očekuje domaći adut Andy Roddick koji je ranije s 4-6, 6-3, 6-3 svladao Španjolca Rafaela Nadala. Berdych i Roddick su dosad međusobno igrali sedam puta, Amerikanac ima pet pobjeda.

Roddick: Morao sam riskirati u svakom poenu    
Serija odličnih rezultata američkog tenisača Andyja Roddicka se nastavlja. Igrat će drugi uzastopni finale na ATP turnirima, a oba su iz Masters serije 1000.

U Indian Wellsu nije imao odgovora na Ivana Ljubičića, a ovom prilikom će krunu tražiti u meču protiv pobjednika meča Robina Söderlinga i Tomaša Berdycha.

Prije toga je pobijedio u polufinalu Rafaela Nadala 4-6, 6-3, 6-3. Jednom je izgubio servis u meču, ali je zato došao do 62. osvojenog gema u zadnjih 64 koje je servirao. Došao je i do trećeg finala u 2010. godini (San Jose, Indian Wells i Miami), a pobijedio je na prvom turniru godine u Brisbaneu.

Roddick je došao do 25. pobjede u godini (rekorder je među tenisačima), skupio je četiri poraza, a u Miamiju je uspjehom protiv Nadala došao do omjera 30-9 u karijeri.

- Morao sam riskirati baš u svakom poenu. Vrlo brzo sam to uvidio i Nadal me natjerao da moram tako igrati - rekao je Roddick poslije treće pobjede u osmom meču protiv Nadala.

- Iznenadio me. Nakon što je napravio prvi break zaigrao je daleko agresivnije. Ja i nisam imao previše igre na njegovom servisu. No, zadovoljan sam. Dva polufinala zaredom na američkom betonu nisu loša vijest za mene. Mogu si nešto predbaciti, ali u globalu bih trebao biti sretan nakon Indian Wellsa i Miamija - rekao je Nadal poslije poraza.

ATP Miami, polufinale:
Roddick (6) - Nadal (4) 4-6, 6-3, 6-3
Berdych (16) - Söderling (5) 6-2, 6-2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije