Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stoper plavih

Benković: Želim biti lider novog Dinama, produžena ruka trenera

10.02.2016., SRC Zapresic, Zapresic - Cetvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa: Inter-Zapresic - GNK Dinamo. Filip Benkovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
10.12.2016.
u 23:34

Vjerujem da ću igrati već u nedjelju protiv Lokomotive, a za sljedeću subotu i derbi u Splitu sigurno ću biti spreman – rekao nam je Benković

Zbog ozljede leđa, Dinamov srednji branič Filip Benković (19) preskočio je dvoboj s Juventusom, no pregled u petak pokazao je da ozljeda ipak nije teža...

– Vjerujem da ću igrati već u nedjelju protiv Lokomotive, a za sljedeću subotu i derbi u Splitu sigurno ću biti spreman – rekao nam je Benković, koji je okršaj s Juventusom pratio s klupe:

– Posve je drukčiji dojam nego kad si na terenu, izgledalo mi je kao da je bilo mnogo prostora za igru. No, kad si na travnjaku, to je drukčija priča, lako je gledati i govoriti sa strane... Oduševilo me ozračje na stadionu, bilo je fenomenalno, za takve se utakmice živi! Dečki su dali sve od sebe, ali Juve je bio bolji i pobijedio, nadam se da smo u ovim utakmicama Lige prvaka barem stekli iskustvo.

Tek sam na pola puta

Dinamove su brojke u Ligi prvaka otužne. A ima li nešto, osim zarađenoga novca, što je bilo dobro u jesenskoj europustolovini?

– Na žalost, nismo zabili gol ni upisali bod. Ali vjerujem da smo prikupili dosta iskustva na tim velikim utakmicama i da će nam to koristiti u budućnosti.

Lani ste debitirali u Ligi prvaka, protiv Bayerna u Münchenu. Koliko ste danas bolji igrač nego tada?

– Ah, taj Bayern, ha-ha... Nakon jedne i pol utakmice u plavom dresu u Prvoj HNL, istrčao sam na Allianz Arenu, naravno da sam bio pomalo preplašen, impresioniran... Jesam li bolji igrač? To vi procijenite, ne volim govoriti o sebi. Osjećam da napredujem, shvatio sam da je naporan rad jedina staza prema uspjehu. Sad sam tek na pola puta, nisam još ni blizu ostvarenja svojih ambicija.

Zašto je plava jesen bila tako sumorna?

– Ne znam... Dobro i naporno treniramo, ali rezultat te gdjekad hoće, a gdjekad neće.

Postoji li možda problem kvalitete u odnosu na ranije sezone?

– Ne, ne bih rekao. Imamo dosta kvalitetnih igrača. Ali neke nam se stvari valjda nisu poklopile i uletjeli smo u to loše razdoblje.

Rijeka vam se provukla u Maksimiru, ostalo je velikih šest bodova manjka. Je li to dostižno?

– Naravno! Još je dosta utakmica do kraja i uvjeren sam da možemo nadoknaditi taj bodovni manjak. Šteta što nismo u nedjelju slavili, osjećao sam da ih imamo, ali nismo uspjeli i sad idemo dalje. Veliki sam optimist, uvjeren sam da ćemo na kraju biti tamo gdje nam je i mjesto, na vrhu ljestvice!

Hajduk će se bacati na glavu

Preostale su vam dvije utakmice – u nedjelju s Lokomotivom, pa onda splitski derbi s Hajdukom. Šest bodova je imperativ...

– I upisat ćemo ih! Moramo u tih 180 minuta dati maksimum i pobjedama okončati jesen. U Splitu će biti užareno ozračje, Hajduk će silno željeti pobjedu, “bacat će se na glavu”, baš kao i svi drugi kad igraju protiv nas. No, budemo li izgledali kao momčad i odigramo li dobro, sigurno pobjeđujemo.

Koji su vas hrvatski i europski napadači dosad najviše namučili?

– Nezgodno pitanje. Ne znam, u Ligi prvaka obično se branimo pa preuzimamo suparničke napadače. A od domaćih ne bih nikoga izdvojio. Općenito, ne volim rastom niže napadače jer sam visok...

Kakvi su vam planovi, dokad ćete ostati u Dinamu?

– Ne razmišljam o odlasku! Presretan sam u Maksimiru, najvažnije je da igram i dobro se razvijam.

Nadire novi val Dinamovih talenata, vi ste već iskusniji. Ovoj momčadi, očito je, treba pravi lider, vođa na terenu. Možete li preuzeti tu ulogu?

– Zašto ne? Uvjeren sam da mogu biti trenerova “desna ruka” na terenu, uvijek ću davati maksimum i pokušat ću se nametnuti kao vođa! To je san svakoga igrača poniklog u Maksimiru, vjerujem da imam sve što je potrebno kako bih bio lider novoga Dinama – kazao je Benković.

Komentara 3

MA
...Marsijanac
00:24 11.12.2016.

Benkovic i Coric su jedini koji se mogu prodati za veliku lovu ali jos nisu sazrijeli. Nogomet je i biznis a u tome je Dinamo vrlo uspjesan ( steta sto nema popunjen stadion). Zaradio je Dinamo 50 milijuna eura aa to je puno vise nego ostatak prvoligaskih klubova zajedno.

KG
Kings-Gambit
10:52 11.12.2016.

Skuplja iskustvo cijelu svoju povijest i nikakve koristi od toga

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
00:41 11.12.2016.

Benković: Želim biti lider novog klađenja u Dinamu, produžena ruka trenera, gazde Zdravka i poduzetnih pravih hrvata brače Šapina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije