Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KUKOČ

'Bender je izvanserijski talent, on može postati hrvatski Nowitzki!'

Bender
Foto: Dražen Brajdić
1/2
18.02.2015.
u 11:45

Na kampu je sudjelovao i cedevitaš Lovro Mazalin, koji će izravno u Vukovar, na finale kupa

Kad smo na newyorškom NBA skupu najvećih zvijezda konačno uspjeli pogledati i one koji bi trebali tek postati igračke veličine, najboljeg smo prepoznali za samo pet minuta i dva poteza jednog štrkljastog klinca. Nakon što je 17-godišnji Dragan Bender (211 cm) asistirao dvaput kukočevski, čuli smo glas uglednog košarkaškog menadžera:

- Ovaj mladi Hrvat na ovom je kampu najveći talent.

Neće kao Nowitzki

A kamp "Košarka bez granica", prvi u granicama SAD-a, okupio je 39 najtalentiranijih juniora iz cijelog svijeta, a među njima za najkompletnijeg je proglašen momak rođen u Čapljini, član telavivskog Makabija.

Zoran Radović, jedan od Fibinih direktora, ističe: 

- Dragan je izvanserijski talent i ako definira poziciju te tehnički popravi igru on može biti hrvatski Nowitzki, a možda čak i kompletniji igrač od njega jer ima mogućnost igranja leđima košu. 

Kad smo to Benderu prenijeli on se usprotivio.

- Godi to čuti, no moj najveći uzor je Toni Kukoč i ja se želim razvijati u tom smjeru.

I doista, Nowitzki ni dandanas nema neku posebnu igru leđima košu.

- S onakvim šutom njemu leđna tehnika niti ne treba. Ja pak trenutno najviše radim na igri leđima košu u čemu mi uz trenera Šestana pomaže i Nikola Vujčić, sportski direktor Makabija koji uz to radi i s centrima. Zahvaljujući čemu u Tel Aviv nosi laskavu titulu najboljeg igrača kampa?

- Sigurno ne zbog koševa jer ih je bilo malo. Vjerojatno je to zbog timske igre. Uostalom, meni je vodilja ona Kukočeva da su zbog dobrog dodavanja sretna dvojica, a zbog postignutog koša samo jedan.

A upravo o tome je polaznicima kampa pričao Ron Harper, bivši suigrač Tonija Kukoča.

- Harper je na svom primjeru istaknuo da ne treba uvijek trčati za koševima već da je važnije pronaći svoju ulogu za korist momčadi. Predavač nam je bio i Tiago Splitter, koji je govorio da je iz Španjolske otišao kao najbolji igrač lige i da je u NBA ligi morao početi iz početka. Jedan generalni menadžer nam je pak kazao da ne trčimo za novcem što čini dosta mladih igrača iz manjih zemalja.

Zar i on nije otišao iz male zemlje u veliki klub. 

- Otišao sam u veliki klub, ali zbog uvjeta, a ne novca. Makabi je dovoljno velik klub da iz njega mogu izravno u NBA kada za to budem spreman.

Puna torba savjeta

Zajedno sa svojim sunarodnjakom Lovrom Mazalinom (17, 204 cm), Dragan je nazočio i glavnoj All-Star utakmici.

- U petak smo bili u prvom, u subotu u četvrtom redu pa za nedjelju nismo očekivali da ćemo biti jako blizu jer u New Yorku ima previše slavnih glumaca, pjevača i sportaša da bismo mi mogli biti blizu parketa. No i mnogi od tih slavnih žive za košarkaške atrakcije – ustvrdio je Mazalin dodavši da kući odlazi s punom torbom opreme, ali i dobrih savjeta: - Slušali smo motivacijska predavanja, učili su nas kako izabrati pravi put i to je najveća korist jer ostatak priče bio je standardan za ovakve kampove a to pretpostavlja testiranja, treninge tehnike i igranje utakmica.

Mudri organizatori (NBA) uzeli su mjeru najvećim svjetskim talentima pa tako i dvojici mladih Hrvata. Da ih imaju u evidenciji za svoje analize i procjene u vrijeme njihova izlaska na draft.

>>Petar Krešimir Ćosić: Moj otac bio je inteligentni veseljak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije