Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HENIN NA CLIJSTERS

Belgijski polufinale Miamija

Justine Henin
Reuters
01.04.2010.
u 08:57

Na ženskom turniru, gledatelji će u polufinalu uživati u obračunu dviju velikih belgijskih tenisačica i povratnica, Justine Henin i Kim Clijsters.

Nakon što je još ranije Henin, koja na Sony Ericssonu igra s pozivnicom, pobijedila drugu nositeljicu, Dankinju Caroline Wozniacki 6-7(5), 6-3, 6-4, i to nakon 2 sata i 45 minuta igre, Clijsters je u znatno kraćem dvoboju, nakon jednog sata i 17 minuta igre pobijedila Australku Samanthu Stosur 6-3, 7-5.

Za Henin je ovo tek četvrti turnir nakon povratka početkom ove godine. Clijsters se, pak, vratila prošle godine tenisu te u trećem turniru koji je igrala, na US Openu, otišla do kraja, do naslova pobjednice.

Rivalitet između dvije Belgijanke je doista velik. Odigrale su 23 meča, Henin je dobila 12 utakmica, Clijsters jednu manje...

- Naši mečevi su uvijek bili posebni, a uvijek će i biti. Nas dvije smo zajedno odrastale, stigle smo na Tour u isto vrijeme, počele smo dobro igrati u isto vrijeme, povukle smo se i vratile tenisu praktički u isto vrijeme – kaže Henin.

- Lijepo je vidjeti da obje povratnice dobro igraju - dodala je Clijsters.

Jedini meč nakon 2006. godine odigrale su početkom ove godine, u finalu Brisbanea. Tada je Clijsters pobijedila, nakon što je spasila dvije meč lopte.

Podsjećamo, u utorak su međusobni polufinale osigurale Amerikanka Venus Williams i Francuskinja Marion Bartoli.

WTA Miami, četvrtfinale:

Clijsters (14) – Stosur (9) 6-3, 7-5

Henin - Wozniacki (2) 6-7(5), 6-3, 6-4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije