Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTOJAN SUPARNIK

Belgija u ožujku Bilićev prvi test nakon kraha

Slaven Bilić
Anto Magzan
06.01.2010.
u 12:55

- Još su preostale formalnosti, ali mislim da će biti sve u redu i da ćemo 3. ožujka igrati u Bruxellesu, izjavio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, kod kojeg nikada niti jedan posao nije gotov.

Slaven Bilić tako je odmah dobio jednog sasvim pristojnog suparnika za test svojih mogućnosti. Naime, Belgija, koju je Ćiro s BiH dvaput nadjačao u kvalifikacijama za SP 2010., promijenila je izbornika. Na klupu Crvenih vragova, kako zovu Belgiju, sjeo je Dick Advocaat, čovjek koji je sa Zenitom, za koji igra Ivica Križanac, osvojio Kup Uefe. Nizozemac je iskusan strateg, vrlo brzo će on posložiti momčad koja nema veliku zvijezdu i koja u posljednje vrijeme zapravo ima podosta problema. No, bit će to nakon Bilićeva kraha u prošlim kvalifikacijama zapravo dobar test kako dišu izbornik i njegovi nogometaši. Treba zaboraviti 2009. godinu, ovo je novi ciklus, nova prilika.

Posljednji put Hrvati su s Belgijancima igrali u rujnu 2003. godine, kada je Belgija pobijedila 2:1 uz pobjedonosni pogodak Wesleyja Soncka. A treba spomenuti da će se 7. veljače u Varšavi održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Izbornik i cijeli stožer, bez Roberta Prosinečkog, koji potkraj ovog tjedna polaže svoj posljednji ispit za dobivanje A licencije, od sinoć se nalaze u Umagu. Tamo se održava tradicionalni kamp za mlađe uzraste HNS-a, a Bilić će sudjelovati u predavanju nogometnim trenerima koji imaju svoje redovno siječanjsko okupljanje u Istri.

Komentara 1

RT
rty24
13:14 06.01.2010.

Bices ti dobar za koju godinu nista se ti ne brini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije