Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLINSKI MARATON

Bekele nije ispunio obećanje i srušio svjetski rekord... Nije uspio čak ni pobijediti!

Reuters
26.09.2021.
u 16:08

U savršenim vremenskim uvjetima trkači su prvu polovicu maratona trčali dosta brzo jer je 39-godišnji Bekele najavio svoju namjeru da napadne svjetski rekord Eliuda Kipchogea (2:01.39).

Etiopljanin Guye Adola pobjedio je u nedjelju na Berlinskom maratonu s vremenom 2:05:45 ispred Kenijaca Bethwella Yegona (2:06:14)  i velikog favorita Kenenise Bekelea (2:06:47).

U savršenim vremenskim uvjetima trkači su prvu polovicu maratona trčali dosta brzo jer je 39-godišnji Bekele najavio svoju namjeru da napadne svjetski rekord Eliuda Kipchogea (2:01.39). Međutim takav ritam trkači nisu mogli držati zadnjih 20 km.

Do 25. kilometra skupina od četiri trkača, među kojima su bili Bekele i Adola, bili su s nekoliko sekundi brži od prolaznog vremena svjetskog rekorda Kipchogea, postavljenog 2018. 

No tempo je oslabio kada je i zadnji "zec" odustao što je omogućilo Yegonu da se zadrži među vodećima.

Bekele, koji je na 27 km shvatio da ne može srušiti svjetski rekord, pokušao je voditi utrku i osigurati si pobjedu, ali je Adola bio jači. 

Tridesetogodišnji Adola je prvi put maraton trčao 2017. i to u Berlinu, a inače je specijalist za polumaratone.

Kod žena pobijedila je njegova sunarodnjakinja Gotytom Gebreslase s vremenom 2:20.09 ispred još dvije Etiopljanke Hiwot Gebrekidan (2: 21:23) i Helen Tola (2:23:05).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije