Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSOLUTNA LEGENDA

Bekele najavio rušenje svjetskog rekorda na maratonu u Berlinu

Instagram
24.09.2021.
u 15:45

Bivši kralj dugih staza, dugogodišnji nositelj svjetskih rekorda na 5000 i 10.000 m, potvrdio je da će se 7. studenog biti i na maratonu u New Yorku.

Etiopljanin Kenenisa Bekele devet mjeseci nakon što se zarazio koronavirusom nada se da će u nedjelju sa 39 godina oboriti svjetski rekord u maratonu u Berlinu, na stazi na kojoj 2019. godine bio samo dvije sekunde od rekorda.

Svjetski maratonski rekord pao je čak sedam puta u Berlinu od 2003. i to zahvaljujući ravnoj stazi, posebno pogodnom za one koje jure rekorde. Godine 2018. svjetski rekord je u Berlinu oborio Kenijac Eliud Kipchoge, prvi čovjek koji je na natjecanju prošao ispod 2 sata i 2 minute, za 2:01:39. 

- Prije dvije godine došao sam poboljšati svoj osobni rekord, ali pomalo sam se bojao ući u korak sa svjetskim rekordom - objasnio je Bekele pa dodao:

- Ali ovaj put sam vrlo siguran i pokušat ću sve da ga oborim.

Bivši kralj dugih staza, dugogodišnji nositelj svjetskih rekorda na 5000 i 10.000 m, potvrdio je da će se 7. studenog biti i na maratonu u New Yorku. 

- Nakon dvije godine bez maratona, želim iskoristiti ovu priliku i trčati dvaput u šest tjedana - rekao je.

- Mnogi ljudi su zabrinuti zbog mojih godina, ali ne i ja. Moje su godine nije problem istrčati maraton, imam dobru energiju i ne osjećam godine. Ostalo mi je nekoliko godina da nastupim najbolje što mogu i dovoljno vremena da ostvarim svoj cilj - oboriti svjetski rekord.

Glavni protivnik u Berlinu trebao bi mu biti njegov sunarodnjak Guye Adola, čije je najbolje vrijeme 2:03:46 iz 2017. godine u Berlinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije