Track and Field News

Bekele i Isinbajeva atletičari desetljeća

Jelena Isinbajeva
30.01.2010.
u 20:06

Etiopski dugoprugaš Kenenisa Bekele i ruska motkašica Jelena Isinbajeva najbolji su atletičari desetljeća u izboru magazina Track and Field News.

Urednici američkog časopisa Bekelea su izabrali najboljim, između ostalog, zbog pet svjetskih i tri olimpijska naslova u nultim godinama 21. stoljeća, te još uvijek aktualnih svjetskih rekorda na 5000 i 10.000 metara.

Isinbajeva je, pak, dosad srušila već 27 svjetskih rekorda, što u dvorani, što na otvorenom. Olimpijska je pobjednica iz Atene i Pekinga, svjetska prvakinja iz Helsinkija i Osake.

U Bekeleovoj su pratnji sjajni litavski bacač diska Virgilijus Alekna i nekadašnji vladar srednjih pruga, ali i olimpijski pobjednik na 5000 metara iz Atene, Marokanac Hicham El Guerrouj. Najbrži čovjek današnjice Usain Bolt je tek na četvrtom mjestu, ali to je i razumljivo budući da je eksplodirao tek u posljednje dvije godine.

Iza Isinbajeve su u izboru Track and Field Newsa etiopska dugoprugašica Tirunesh Dibaba i švedska višebojka Carolina Klüft. Dvostruke svjetske prvakinje u skoku u vis Blanke Vlašić nema među deset najboljih.

Izbor najboljih atletičara desetljeća (Track and Field News):

Atletičari

1. Kenenisa Bekele (Etiopija), duge pruge
2. Virgilijus Alekna (Litva), disk
3. Hicham El Guerrouj (Maroko), 1500m/5000m
4. Usain Bolt (Jamajka), sprint
5. Robert Korzeniowski (Poljska), hodanje

Atletičarke
1. Jelena Isinbaeva (Rusija), skok s motkom
2. Tirunesh Dibaba (Etiopija), duge pruge
3. Carolina Klüft (Švedska), višeboj
4. Tatjana Ljebjedjeva (Rusija), horizontalni skokovi
5. Sanya Richards (SAD), 400m

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije