Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buNdesliga

Bebek: Sudac Stark ogriješio se o propise isprikom za pogreške

'Referee Wolfgang Stark (L) reacts to Borussia Dortmund\'s Mario Goetze during the German first division Bundesliga soccer match against Wolfsburg in Dortmund December 8, 2012. REUTERS/Ina Fassbender
'INA FASSBENDER'
10.12.2012.
u 12:48

IVAN BEBEK Nisam se ispričavao za pogreške jer Fifa i Uefa zabranjuju komentiranje

Wolfgang Stark opako se na Europskom prvenstvu zamjerio navijačima naše reprezentacije, igračima i stožeru A vrste nakon što u susretu protiv Španjolske nije sudio ništa kad je povučen Ćorluka, kad je srušen Mandžukić, samo je mahnuo rukom da se igra dalje.

Isprike cijeloj Borussiji

U subotu nije mahnuo da se igra dalje nego je u 35. minuti susreta kardinalnom pogreškom u život vratio momčad Wolfsburga koja je gubila u Dortmundu. No, onda je Stark vidio igranje rukom igrača Borussije Schmelzera i dosudio jedanaesterac za goste. Ne samo da ih je vratio u život pogotkom, već je Schmelzera i isključio pa je Wolfsburg na kraju slavio 3:2.

Razumljivo je da su iz Borussije osuli kamenje po sucu, ali javio se i sam Wolfgang Stark te pomalo šokirao riječima:

– Nakon što sam vidio snimku, vidio sam da sam pogriješio, nisam trebao dosuditi jedanaesterac ni isključiti igrača. To se nije smjelo dogoditi, žao mi je i ispričavam se svima u Borussiji – rekao je brzo nakon utakmice Stark.

U nogometu suci griješe, i dosad su i ubuduće će griješiti, a Stark je reagirao odgovorno i svoju pogrešku priznao. Što mnogi drugi suci ne bi učinili ili se ne bi usudili.

– U principu, po propisima Fife i Uefe zabranjeno je komentiranje svojih sudačkih odluka, pa je tako zapravo zabranjeno i ispričavanje za svoje pogreške, koliko god one očite bile – kaže nam međunarodni sudac Ivan Bebek.

Ne znamo kako se na to gleda u Njemačkoj, ali možda se tamo smije komentirati.

– Ne znam, no znam da se to u Engleskoj radi, čak suci znaju doći i na konferencije za novinare i davati izjave o svom suđenju, pogotovo ako je bilo kompleksnijih situacija, kontradiktornih odluka. No, oko ove Starkove pogreške odmah se digla velika bura pa je sudac jednostavno reagirao ljudski – procijenio je Bebek.

Nisam se ispričavao

Jeste li se vi kad ispričali za svoje pogreške?

– Ne sjećam se, jer se držim propisa Fife, Uefe i HNS-a. Iako, mislim da nije loše prokomentirati neku svoju odluku, pa i ispričati se ako se pogriješi, ali dok se propisi ne promijene, ja ću ih se i dalje držati – zaključio je naš prvoligaški sudac koji je i ove sezone sudio u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije