Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEMI

BBC po prvi put u 60 godina bez ijednog voditelja u kultnoj emisiji. Kaznili legendu pa požalili

Premier League - Leicester City v Chelsea
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/3
11.03.2023.
u 16:00

Lineker je komentirao situaciju s primanjem izbjeglica u Velikoj Britaniji, što se nije svidjelo političarima. Na njegovu stranu stali su Ian Wight, Alan Shearer i druge nogometne legende.

BBC je priznao kako nije uspio pronaći voditelje i kultna će emisija Match Of The Day po prvi put u 59 godina održavanja održati bez njih! Naime, svi voditelji iz sportskog sektora spomenute britanske televizije odlučio su izraziti podršku kolegi Garyju Linekeru, koji je suspendiran zbog svojih komentara putem društvenih mreža. Razlog je političke prirode...

Legendarni engleski nogometaš Lineker (62), najbolji strijelac svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, do daljnjega neće biti voditelj BBC-eve emisije nakon više od 20 godina koliko je proveo u toj ulozi. Lineker, koji je najplaćeniji zaposlenik britanske državne televizijske kuće, morao je odstupiti na zahtjev gnjevnih konzervativnih političara koje je jako pogodio njegov komentar na twitteru kojim je odluku ministrice unutarnjih poslova Suelle Braverman kojom se praktički onemogućuje ulazak svih migranata u Veliku Britaniju usporedio s nacističkim zakonima u Njemačkoj 1930-ih te ju nazvao "gorom od grozne" i "neizmjerno okrutnom".

Braveman se potužila BBC-u na Linekerovu objavu na twitteru, pa su iz BBC-a objavili priopćenje u kojem navode kako će sa svojim vrlo popularnim vodteljem i zaštitnim licem sportskog programa obaviti "iskren razgovor" te ga udaljiti iz emisije dok se ne "postigne dogovor i jasna pozicija oko njegovog korištenja društvenih medija".

- Primamo puno manje izbjeglica nego druge velike zemlje. Ovo je samo neizmjerno okrutna politika usmjerena prema najranjivijem sloju ljudi jezikom koji se nimalo ne razlikuje od onoga kojim se služila Njemačka 30-ih godina - napisao je bivši nogometaš.

Lineker ima 8.7 milijuna pratitelja na twitteru te se nikada nije libio izražavati svoje mišljenje vezano uz aktualne političke teme poput Brexita ili migrantske krize. Nakon pritužbe ministrice Braveman objavio je kako će i dalje govoriti u ime onih koji nemaju pravo glasa.

- Nikad u životu nisam zadobio ovoliko ljubavi i podrške kao sada (osim možda nakon što sam postizao golove na svjetskim prvenstvima). Hvala Vam svima - stoji u jednoj od Linekerovih objava na twitteru nakon pritužbe ministrice.

Former British football player Gary Lineker leaves his home in London, Britain, March 11, 2023. REUTERS/Henry Nicholls Photo: Henry Nicholls/REUTERS
Foto: Henry Nicholls/REUTERS

Podršku su mu izrazili kolege s BBC-ja Ian Wright i Alan Sherarer, koji su televiziju obavijestili kako u znak solidarnosti neće odraditi sljedeću emisiju. Producentima je to bio tek početak problema, jer njihov su primjer potom slijedili Alex Scott, Jermaine Jenas, Mark Chapman i Micah Richards...

Britanska će televizija tako nakon gotovo šest desetljeća emitiranja doživjeti i to - program bez komentatora. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije