Naslovnica Sport Nogomet

BBC: Hrvatski navijači pjevali su fašističke pjesme iz 40-ih

Policija je najavila da će u takvim uvjetima zaustaviti utakmicu, no to se ipak nije dogodilo, piše BBC
23. ožujka 2013. u 09:08 85 komentara 28 prikaza
navijači
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije zbog svoje je političke pozadine dobila značajnu pozornost i u stranim medijima. BBC navodi kako je utakmica protekla uz jako osiguranje i u neprijateljskoj atmosferi, a nisu im promakli ni rasistički ispadi hrvatskih navijača koji su nedugo nakon početka utakmice počeli uzvikivati "Ubij Srbina".

"Unatoč opetovanim pozivima hrvatskih nogometnih dužnosnika na poštovanje gostiju, domaća publika uskoro je počela pjevati fašističke pjesme iz 1940-ih", piše BBC, navodeći kako je policija najavila da će u takvim uvjetima zaustaviti utakmicu, no to se ipak nije dogodilo.

Zaključuje se kako bi UEFA unatoč skandalima mogla biti zadovoljna jer je utakmica prošla bez nasilnih incidenata.

>> Sve o utakmici Hrvatska - Srbija možete pročitati u našem specijalu

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • Vid :

  BBC i njihovi novinari neka najprije pometu debelo smece ispred svojih vrata . Najveci huligani koji su donedavno diljem Evrope pravili nerede i nasilje , bili upravo Englezi ...

 • rusko:

  Samo jadnici mogu ovako da se vesele.Nogomet me ne zanima toliko ali ovo je bolest nacije.

 • Avatar Ron Burgundy
  Ron Burgundy:

  Dok god ima stvari poput skandiranja "Ubij ubij ubij Srbina" dajemo priliku zlonamjernim licemjerima poput BBC-a da nas pr***u u mozak. To moramo iskorijeniti radi sebe, a ne radi BBC-a, Platinija i ostalih. Za pjevanje "u boj u boj za ... prikaži još! za narod svoj" ili puštanje "lijepa li si" se sigurno ne treba nikome ni ispričavati ni opravdavati.