Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Audi kup

Bayern i Barcelona nakon jedanaesteraca u finalu

Bayern (1)
Foto: AFP
1/10
26.07.2011.
u 23:39

Nogometaši Bayerna i Barcelone igrat će u finalu Audi kupa u Münchenu. O finalistima su odlučivali jedanaesterci. Tako je Bayern pobijedio Milan 6:4 (1:1), a istim je rezultatom Barcelona bila bolja od brazilskog Internacionala (2:2)

Domaćin Bayern loše je otvorio utakmicu. Već u 2. minuti Zlatan Ibrahimović zabio je za vodstvo Milana, a izjednačio je Toni Kroos u 34. minuti. Naši Ivica Olić i Danijel Pranjić bili su na klupi s pričuvama i nisu ulazili u igru.

Nakon što je utakmica završila 1:1 pobjednika su odlučili udarci s bijele točke. Bayern je bio uspješniji te je slavio sa 6:4. Paloschi je promašio posljednji udarac za Milan, a pobjedu Bavarcima donio je Schweinsteiger. Utakmica se igrala pred 66.000 gledatelja.

Trener Barcelone Pep Guardiola je u sastavu, za razliku od onog koji je počeo splitsku utakmicu, zamijenio čak šest igrača. Svoje mjesto u prvih jedanaest zadržali su Valdes, Alcantara, Keita, Fontas i Afellay.

Španjolski i europski prvaci poveli su pogotkom Alcantara u 15. minuti. Na odmor se otišlo s vodstvom Barcelone, a onda je Guardiola uoči drugog poluvremena u igru ubacio Villu, Rodrigueza i Suareza.

U 55. minuti brazilski je sastav izjednačio, strijelac je bio Nei. No, njihovo veselje nije dugo trajalo, osam minuta kasnije katalonski je sastav ponovo u vodstvo doveo Dos Santos. Četiri minute prije kraj utakmice Damaio je izjednačio na 2:2.

Pobjednika su odlučivali jedanaesterci, a uspješnija je bila Barcelona, koja je na kraju slavila 6:4.

Oba susreta počela su minutom šutnje za poginule u terorističkom napadu u Norveškoj.

Ključne riječi

Komentara 2

DJ
djubrilo
00:56 27.07.2011.

Šta je paćenici kompleksaško purgerski... Sada nitko ne komentira Bacin sastav...?!

DH
dalibor.hren
09:03 27.07.2011.

Napišite početni sastav Barcelone!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije