Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modrićevi treneri

Bašić i Deverić: Sad će CR7 vidjeti što su prave asistencije...

'ZRINJSKI -MODRICA  MODRIC I BOJAN MAGAZIN U DUELU SNIMIO S. LASIC'
Foto: 'STOLE LASIC'
1/3
26.08.2012.
u 20:25

- Luki sam govorio da će, odrekne li se slatkoga života, doći do Barcelone, a sad je u Realu - kaže Lukin prvi trener.

Luku Modrića pronašao je Tomislav Bašić i nogometno ga odgojio u Zadru. Nakon što u Hajduku nisu prepoznali Lukin talent, Bašić je odveo Modrića u Dinamo. Luka je imao 15 godina. Jedanaest godina poslije Bašić kaže:

– Presretan sam, Luka zaslužuje igrati u Realu, pravi je umjetnik, on je \"nogometni Rembrandt\" – rekao je Bašić i nastavio:

– Sad je u najboljim godinama, dovoljno je iskusan i vjerujem da će brzo postati najbolji Realov igrač! Možda je to malo prepotentno, ali siguran sam u to! Luka će već na prvoj utakmici oduševiti Realove navijače. Odmah će se nametnuti kao najkvalitetniji Realov vezni igrač i vodit će igru! Svaka čast Özilu, Khediri, Xabiju Alonsu, ali Luka je druga dimenzija. A Ronaldo će uživati igrajući s Lukom, jer će dobivati još bolje lopte.

Kad ste ga trenirali kao dječaka od 13-14 godina, jeste li kada pomislili da će završiti na vrhu vrhova?

– Govorio sam mu da će igrati u Barci! A Real i Barcelona, to je ista razina. Rekao sam mu: \"Mali, budeš li radio kako treba, budeš li se posvetio sportu, i ti ćeš igrati u Barceloni\"! I Luka je poslušao, odrekao se \"slatkog života\", noćnih izlazaka, jurnjave za curama, posvetio je život lopti i sve mu je to lopta i vratila.

Kad su bili kritični trenuci za Lukin razvoj?

Najkritičnije je bilo kad je, nakon završetka osnovne škole, prerastao zadarsku sredinu. Odveo sam ga u Dinamo, kod Zdravka Mamića. Tada Mamić nije poznavao ni mene ni Luku, ali mi je vjerovao! I hvala Mamiću na tome. Luka je ostao u Dinamu, to mu je bio najvažniji trenutak u karijeri. Potom je Luka imao sreću da ga je \"snimio\" tada mladi trener Stjepan Deverić. Vidio je u njemu sličan karakter kakav je i on imao! Odveo ga je \"na kaljenje\" u BiH-ligu, u Zrinjski kad je imao 17 godina. I sve se to vidjelo na Lukinim igrama u Dinamu i Tottenhamu, a u Realu će eksplodirati!

Nakon Bašića Modrića je primio Deverić koji ga je vodio u kadetima i juniorima dok nije dobio poziv iz Zrinjskog da bude prvi trener. Poveo je i Luku.

>>A što Štef Deverić kaže o Luki i kako mu je bilo u Zrinjskom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka<<

Komentara 6

AN
Andreeejjj
20:28 26.08.2012.

A zar ti rekao Lukica bar hvala Bašiću? To si govorio već prije, da si jako razočaran.....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:11 26.08.2012.

26.08.2012. u 20:28h Andreeejjj je napisao/la: A zar ti rekao Lukica bar hvala Bašiću? To si govorio već prije, da si jako razočaran..... ---------------------------- A zasto bi ikome trebao Luka biti zahvalan,....svi su radili svoj posao?

FI
Fisherman
22:07 26.08.2012.

A uostalom on je i placao te treninge-nemojte misliti da je u Dinamu i Zadru trenirao besplatno,ni kao kadet a ni kao junior. Sve je to Luku i njegove roditelje kostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije