Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARSKI NOGOMET

Baselu trinaesta kruna švicarskog prvaka

Arsenal
Reuters
16.05.2010.
u 19:18

Nogometaši Basela su ove sezone po trinaesti put u svojoj povijesti postali prvaci Švicarske. Osvojili su i prvu krunu pobjednika nakon 2008. godine.

Završnica švicarskog prvenstva nije mogla biti napetija, jer su uoči posljednjih devedeset minuta na vrhu ljestvice bili Young Boys i Basel s istovjetnih 77 bodova, a baš su se te dvije momčadi sastale u zadnjem kolu.

No, Basel je učinio sve da borba ne potraje i do posljednjih minuta tog ogleda. Stocker je u 39. minuti doveo goste iz Basela u vodstvo od 1-0, a potom je Chipperfield u 60. minuti povisio na 2-0 čime je odagnao mogućnost da Young Boysi po 12. put postanu najbolja momčad u Švicarskoj. Inače, ta momčad naslov čeka od daleke 1986. godine.

Basel se ovime plasirao u Ligu prvaka iduće sezone, dok će Europa ligu igrati drugoplasirani Young Boysi i trećeplasirani Grasshopper. Iz prve lige, pak, ispada Aarau, dok će Bellinzona igrati kvalifikacije za ostanak.

Švicarska Super liga, 36. kolo:

Young Boys - Basel 0-2

Grasshopper - Luzern 0-1

Xamax - Zürich 3-3

Sion - St. Gallen 5-1

Bellinzona - Aarau 1-2

Konačni redoslijed: 1. Basel 80, 2. Young Boys 77, 3. Grasshopper 65, 4. Luzern 58, 5. Sion 51...

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
07:49 17.05.2010.

Baselu trinaesta kruna švicarskog prvaka iako igraju bez svojih igrača Rakitića i Petrića koji igraju u Bundesligi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije