Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nam nosi susret s Rusijom?

Barić: Treba vidjeti tko može igrati kao Modrić

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Ivan Rakitic, Mario Mandzukic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
28.10.2015.
u 16:50

Za koga radi Ante Čačić? Shvatite kao zafrkanciju, ali i pogledajte kako naš izbornik tretira dvojicu hrvatskih zvijezda uoči El Clasica

Radi li Ante Čačić za Real, hoće li Barcelona poslati prosvjednu notu HNS-u? Shvatite to kao zafrkanciju, ali i pogledajte kako naš izbornik tretira dvojicu hrvatskih zvijezda u Clasicu.

Kao što je poznato, Luka Modrić, u posljednje vrijeme izrazito podložan ozljedama, dobio je od Čačića poštedu od prijateljske utakmice 17. 11. s Rusijom u Krasnodaru.

Sve četiri u zraku

Tako će Luka nakon utakmice sa Sevillom 8. studenoga imati gotovo dvotjedni odmor, dakle do 21. studenoga i velikoga okršaja s Barcelonom u Madridu. A dok Luka bude 13 dana imao sve četiri u zraku, hrvatski nogometaš godine i nezamjenjivi kotačić Barcine igre Ivan Rakitić uklizavat će na ruskoj fronti. Samo četiri dana uoči Clasica.

Što Čačić uopće želi dobiti poštedom najboljega igrača? I od čega se Luka odmara?

– Zašto se Modrić odmara? Zato što Čačić želi vidjeti tko u reprezentaciji može igrati najsličnije njemu. I zato što je Modriću odmor potreban budući da ima vrlo gust raspored utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka – kaže bivši izbornik Otto Barić.

Nije tragedija izgubiti

Je li Rusija protivnik po Čačićevoj mjeri?

– Uvijek sam za jače suparnike u pripremama za veliko natjecanje, a Rusi spadaju u tu skupinu. U toj utakmici nije tragedija izgubiti, jer ćemo iz nje sigurno puno naučiti. Dobro je za izbornika u tako jakim utakmicama vidjeti na koje igrače može računati. Rusija će mu dobro poslužiti za pojačavanje konkurencije – dodaje Barić.

A s kim igrati u godini Eura?

– Opet s jakima, nisam za Lihtenštajn, Luksemburg i slične. Naime, na EP-u u Francuskoj ionako nećemo imati slabijih utakmica. Čak ni Albaniju i Sjevernu Irsku ne bih podcjenjivao. Oni sa svakim mogu ravnopravno igrati, unutar jednoga gola – dodao je Barić, koji je uoči Eura 2004. igrao prijateljske utakmice s Nijemcima, Turcima, Makedoncima, Slovacima i generalku s Dancima u Kopenhagenu.

Pitanje je, ali ne za Barića, nego za Šukera – kada će i hoće li Hrvatska uoči EP-a uopće igrati prijateljsku utakmicu na domaćem tlu, recimo u Maksimiru? Hoće li domaća publika dobiti priliku da isprati Hrvatsku prema Parizu?

Na primjer, u eri Nike Kovača vatreni su igrali šest prijateljskih utakmica, od toga tri kod kuće: s Malijem (Osijek), Ciprom (Pula) i Gibraltarom (Varaždin). Kod Štimca ni toliko, samo sa Švicarskom (Split), a ostale u Londonu, Ženevi, Vaduzu i Jeonjuu.

Pa kad je Hrvatska uopće posljednji put igrala prijateljsku u Zagrebu? Zamislite, još kod Bilića, u veljači 2012. protiv Švedske. Nije li vrijeme da i metropola dobije spektakl?

>>Čačić objavio popis i iznenadio: Bez Modrića i Kovačića na Ruse

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije