Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNO

Barcin dres i plakat s potpisima igrača na aukciji

Dres Barcelona
18.07.2011.
u 12:42

Cjelokupni prihod od humanitarne aukcije pomoći će akciji "Stop nasilju među djecom"

Uoči poljudskog nogometnog spektakla Hajduka i Barcelone počela je i humanitarna internetska aukcija na Unicef.tportal.hr za Barcelonin dres koji su potpisali Messi, Xavi, Puyol i drugi nogometaši iz kluba pobjednika ovogodišnje Lige prvaka. Početna je cijena dresa 500 kuna. Uz dres, na aukciji se nalazi i Barcelonin plakat s potpisima igrača čija je početna cijena 150 kuna.

Aukcija traje do podneva 22. srpnja, a prihod od aukcije ide za UNICEF-ovu akciju "Stop nasilju među djecom".

Podsjećamo, Barcelona je u rujnu 2006. godine imenovana partnerom UNICEF-a. Otada klub nosi na dresu UNICEF-ov logotip, ali i godišnje donira 1,5 milijuna eura za programe za poboljšanje života djece. Svjetska nogometna zvijezda i igrač Barcelone Lionel Messi priključio se timu UNICEF-ovih ambasadora dobre volje 2010. godine, kada je posjetio djecu Haitija te se tamo upoznao s UNICEF-ovim programom pomoći, koji uključuje i opskrbu vodom više od milijun osoba dnevno.

Do danas, Barcelona je pomogla brojnim UNICEF-ovim programima protiv HIV/AIDS-a u subsaharskoj Africi, a povodom dolaska u Hrvatsku priključila se najvećoj nacionalnoj akciji za smanjivanje vršnjačkog nasilja koju već niz godina provodi UNICEF u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a koju podržava i KHL Medveščak te prvi UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni.

Cjelokupni prihod od humanitarne aukcije na stranici Tportal.hr pomoći će provođenju akcije "Stop nasilju među djecom" u kojoj sudjeluje više od 300 škola iz cijele Hrvatske. Aukciju zajedno organiziraju UNICEF i Tportal.hr.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:07 19.07.2011.

Želim vam da taj dres postigne što veću cijenu... , da ga kupi kakav bogataš za \"masnu\" lovu !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije