Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Lige prvaka

Barcelona peti puta prvak Europe, Rakitić golom otvorio utakmicu

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
06.06.2015.
u 22:42

Društvo iz Sikirevaca skakalo je od sreće na Olimpijskom stadionu, a Raketa je postao igrač koji je zabio četvrti najbrži gol u finalu ovog natjecanja

Nogometaši Barcelone prvaci su Europe! U subotu navečer u Berlinu su pobijedili Juventus sa 3:1 i po peti puta u povijesti osvojili Ligu prvaka. Katalonci su bili favoriti, a tu su ulogu i opravdali na terenu, iako nisu do trofeja došli tako lako kako su neki prognozirali. Bila je to utakmica u kojoj su Španjolci dominirali, ali Talijani su, baš kao i uvijek, 'skupo prodali kožu'.

Sikirevci u deliriju

A početak susreta nije mogao biti bolji za navijače Barce jer su njihovi ljubimci poveli već u četvrtoj minuti. Nakon sjajne akcije Neymara i Inieste, odlično je reagirao Ivan Rakitić i zabio za 1:0. Društvo iz Sikirevaca skakalo je od sreće na Olimpijskom stadionu, a Raketa je postao igrač koji je zabio četvrti najbrži gol u finalu ovog natjecanja. Brže od njega zabijali su Maldini (1. minuta), Mateos (1.) i Mendieta (3.). Zanimljivo, bio je to prvi gol Barce još od veljače u kojem kao asistenti ili strijelci nisu sudjelovali Messi, Suarez i Neymar.

Barceloni je to dalo dodatni vjetar u leđa i navalila je na gol Juvea, a Buffon se istaknuo sjajnom obranom u 13. minuti nakon udarca Alvesa. I tako je španjolski prvak dominirao u prvih pola sata, a onda je malo stao, a probudio se Juventus, ali udarci Morate i Marchisija bili su neprecizni.

U nastavku je prvu priliku imao Suarez nakon što je odlično kontru povukao Rakitić, ali bio je neprecizan, a kazna je stigla u 55. minuti. Tevez je pucao, a Ter Stegen dobro obranio, ali se na njegovu žalost lopta odbila do Morate koji zabija za 1:1! Postao je tako prvi igrač u posljednjih 12 sezona koji je zabio i Realu i Barceloni u istom izdanju Lige prvaka, ali na kraju će mu to biti slaba utjeha.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Talijani su tada malo šokirali Barcu i pritisnuli, odličnu priliku imao je Tevez, ali s ruba kaznenog prostora pucao je pokraj gola. A onda je u 68. minuti Messi fenomenalno povukao i pucao, Buffon obranio, ali natrčao je Suarez i zabio za novo vodstvo. Cijelu priču duboko u sudačkoj nadoknadi potvrdio je Neymar.

Ivan Rakitić postao je prvi igrač u povijesti nogometa koji je u dvije godine osvojio i Ligu prvaka i Europsku ligu s dva različita kluba, a odigrao je do sudačke nadoknade kada je umjesto njega ušao Mathieu. Hrvatski reprezentativac odigrao je jako dobro, ponovno je bio motor Barce, a uz to, stigao se upisati u listu strijelaca. Barca je ovom pobjedom potvrdila sjajnu formu i osvojila trostruku krunu te postala prva momčad u povijesti kojoj je to pošlo za rukom (nogom) čak dva puta (to su napravili i 2009. godine).

Juve ne zna u Njemačkoj

Juventus, pak, nema pravo za nezadovoljstvo, osvojili su nacionalno prvenstvo i kup te nakon dugo godina došli u finale Lige prvaka, ali protiv Barce ipak nije išlo. Očito im ne odgovaraju finala u Njemačkoj jer su 1997. godine u Münchenu poraženi od Borussije Dortmund.

U svakom slučaju, Berlin je ponudio pravi spektakl, atmosfera je bila odlična, utakmica također, vidjeli smo dosta uzbuđenja i golova, a na kraju je pobijedila uistinu bolja momčad...

>>Evo što je emotivni Rakitić rekao nakon osvajanja Lige prvaka!

>>Rakitić ušao u povijest, Hrvatska ima treći put zaredom prvaka Europe!

Tijek utakmice možete pogledati OVDJE!

Liga prvaka, finale

Barcelona - Juventus 3:1 (Rakitić 4', Suarez 68', Neymar 90+5' / Morata 55')

Komentara 41

MI
mirr
20:53 06.06.2015.

bravo raketa!!!!!!!!!!

RO
Rocky15
21:06 06.06.2015.

bravo majstore daj još koji

MO
mozdaznam
20:55 06.06.2015.

san snova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije