Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Barcelona propustila iskoristiti kiks Girone

Spanish Super Cup - Semi Final - FC Barcelona v Osasuna
JUAN MEDINA/REUTERS
03.03.2024.
u 23:30

Barcelona je s 58 bodova ostala na trećoj poziciji i za vodećim Real Madridom zaostaje za osam bodova. Athletic Bilbao je s 50 bodova ostao na petom mjestu.

Bez pobjednika i bez pogodaka završila je posljednja utakmica 27. kola španjolske LaLige u kojoj je Athletic ugostio Barcelonu. Tako je katalonska momčad propustila priliku probiti se na drugo mjesto, što joj je bilo ponuđeno pobjedom Mallorce nad Gironom (1-0).

Barcelona je s 58 bodova ostala na trećoj poziciji i za vodećim Real Madridom zaostaje za osam bodova. Athletic Bilbao je s 50 bodova ostao na petom mjestu. Nogometaši Girone doživjeli su treći poraz u posljednje četiri prvenstvene utakmice, a u nedjelju su poraženi na gostovanju kod Mallorce s minimalnih 1-0. Pobjedu domaćoj momčadi donio je Jose Manuel Copete pogotkom u 33. minuti.

Girona je s 59 bodova na drugom mjestu, a za vodećim Real Madridom (66) zaostaje za sedam bodova. Mallorca je s 27 bodova zasjela na 15. mjesto i pobjegla na osam bodova od zone ispadanja.

Napoliju derbi protiv Juventusa

U derbiju 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Napoli je pobijedio Juventus sa 2-1. Kviča Kvaratskhelia (42) i Giacomo Raspadori (88) zabili su za Napoli, dok je gol za torinsku "Staru damu" postigao Federico Chiesa (81).

Gosti su prvi zaprijetili, u 10. minuti je Dušan Vlahović primio centaršut unutar kaznenog prostora, ali je pucao pokraj desne stative. U 25. minuti zaprijetio je i Napoli, ali je Giovanni Di Lorenzo loše pucao na jednu odbijenu loptu. Novu priliku Vlahović je imao u 34. minuti, no pogodio je okvir gola.

Domaćin je poveo u 42. minuti sjajnim golom Kviče Kvaratskhelije. Nakon ubačaja s desne strane, Gleison Bremer je izbio loptu do Gruzijca koji je iz voleja pogodio u mrežu pored nemoćnog Wojciecha Szczesnyja. Juve je praktički u idućem napadu mogao do izjednačenja. Rugani je "ukrao" loptu Traoreu gurnuvši je do Vlahoviću koji bio sam ispred golmana, ali je pucao pored gola.

Juve je bio korak do izjednačenja i u 53. minuti, no Andrea Cambiaso je pucao malo iznad prečke. Gosti su ipak izjednačili u 81. minuti golom Chiese. No, četiri minute kasnije Napoli je dobio jedanaesterac. Pucao je Victor Osimhen, Szczesny je obranio, ali je Raspadori zabio odbijenu loptu. U samoj završnici Chiesa je mogao izjednačiti, ali je loše pucao.

 

Komentara 1

ID
Ivo_didin
03:41 04.03.2024.

Barcelona i još neki klubići nisu sposobni ni sudačke poklone pokupiti... Sudac Realu ukrade dva boda, a Barca još jednom kiksa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije