Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Španjolski prvak u fantastičnoj predstavi pregazio grčki Panathinaikos s 5:0

Barcelona pregazila Panathinaikos

nog-barca-txt.jpg
import
03.11.2005.
u 01:28

Mario Galinović je letio kaznenim prostorom, trčao po lopte u mrežu, stigao i nešto uhvatiti, odbiti, obraniti. Igor Bišćan je uklizavao, spašavao, no uglavnom završavao na koljenima, Anthony Šerić je tražio zraka, nakon što je dugo, dugo bio na čarobnom Barcinom vrtuljku. Bišćan je na poluvremenu našao spas u svlačionici Cam Noua, Galinović, Šerić i ostali nogometaši Panathinikosa nisu bili te sreće. Na najzapadnijoj strani Sredozemlja potpuno je izbušena, uništena i s pet plotuna potopljena zelena grčka brodica, a konačnih Barcelona - Panathinaikos 5:0 još se čini i te kako privlačnim za Grke.

Poluvrijeme iz snova
Bila je to jedna od onih katalonskih večeri kada Barcelonin suparnik ne može biti ni dostojan sparing parnter, kada svaki napad plavo-crvenih miriše na opasnost, miriše na pogodak. No, ni oni koji često uživaju u Barceloninoj nogometnoj fantaziji ne mogu se sjetiti takvih 45 minuta, bilo je to piluvrijeme iz snova. Ronaldinho je bio dobar, ali ne onako senzacionalan, sinoć je tu ulogu preuzeo Lionel Messi. Omaleni argentinski osamnaestogodišnjak je odigrao kao pravi nogometni veteran. Gauči su dobili novu veliku zvijezdu, Jose Pekerman, argentinski izbornik  mu još ne vjeruje, no ako je sinoć na bilo koji načim gledao utakmicu iz Barcelone, uvjerio se da je dobio igrača na kojeg se može osloniti. Pratili su ga i ostali suigrači, Etoo je triput matirao Galinovića, a sve je to začinjeno brojnim efektnim brazilsko-argentinskim nogometnim taktovima.

Bajka koja traje
Doista ne postoji ni jedna momčad na globusu koja je nogometnu igru pretvorila u bajku kao što to već drugu sezonu čine igrača Franka Rijkaarda. A čini se da ih je nizozemski strateg doveo u top formu jer u posljednjih 240 minuta Katalonci su postigli trinaest pogodaka, a da vratar Vlades nije kapitulirao.
Alberto Malessani je nakon atenske nule, koja je već tada bila podvig u Barceloni teško stradao u grotlu Cam Noua, ni jednog trenutka njegovi igrači nisu znali pronaći odgovor, za utjehu mu ostaje spoznaja da se i bolje momčadi od njegove danas teško mogu oduprijeti skupini nogometni čarobnjaka.


Pogodak nakon 26 sekundi

Nije najbrži pogodak u povijesti Lige prvaka, "tek" je, eto, četvrti na toj vječnoj listi, ali ipak odlučili smo mu pokloniti pozornost. Uglavnom autor tog djela je igrač Rapida Marek Kincl, koji je tako vrlo rano, doduše samo privremeno, rastužio publiku u Bruggeu. Jučer smo vidjeli još jedan rani pogodak. Strijelac je bio Van Bommel za Barcelonu, također u prvoj minuti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije