Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Barcelona i Bodreaux posljednji četvrtfinalisti

Lionel Messi
Reuters
17.03.2010.
u 22:42

Posljednji četvrfinalisti Lige prvaka u srijedu navečer postali su Barcelona i Bordeaux. Španjolci su na Nou Campu pobijedili Stuttgart 4:0, a Francuzi na domaćem terenu sa 2:1 Olympiakos.

Iznenađenja nije bilo, Barcelona i Bordeaux očekivano su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Barca je na Nou Campu svladala Stuttgart 4:0 (2:0), a Bordeaux je pobijedio Olympiacos 2:1 (1:0).

Messi poput Maradone

Barcelonin argentinski genij Lionel Messi uoči utakmice donirao je ček od 100.000 eura Crvenom križu. Potom je uzeo stvar u svoje ruke i praktično odveo Barcelonu među osam! Već u 13. minuti jakim i preciznim udarcem sa 18 metara Messi je pogodio gornji desni Lehmannov kut! Devet minuta kasnije Messi je začeo akciju, nastavio je Yaya Toure, a njemačku je mrežu zatresao Pedro. Sve je bilo okončano u 60. minuti kad je Messi zabio svoj drugi gol udarcem sa 17 metara...

– Messija se može usporediti s Maradonom – dao je zapravo i najveći kompliment Messiju trener Stuttgarta Christian Gross.

A Barcelonin trener Josep Guardiola kaže:

– Messi je jednostavno najbolji, još je jednom to potvrdio. No, svi su moji igrači bili na visokoj razini...

I to je točno. Nije se osjetilo neigranje Xavija (ozljeda mišića), raspoložena je Barca u završnici odigrala nekoliko čudesnih, filigranski točnih akcija. Lehmann je bio "na streljani", a minutu prije kraja Krkić je postavio konačnih 4:0. S tribina se orilo "ole, ole", bila je to Barcina rapsodija, a španjolska je "Marca" nagradila Messija za briljantnu predstavu "desetkom"!

Napeto je bilo u Bordeauxu. Iako je domaćin poveo već u 5. minuti fantastičnim pogotkom Gourcuffa iz slobodnog udarca, Grci se nisu predavali. U 63. minuti Mitroglu je zamijenio Zairija i dvije minute kasnije zabio za 1:1.

Gourcuff: Strahovali smo

Inače, pet minuta prije Olympiacos je ostao s igračem manje (isključen je bio Derbyshire), no u 68. minuti crveni je karton dobio i Bordeauxov igrač Diarra. Ipak, Chamakh je u 88. minuti, nakon ubacivanja Tremoulinasa, udarcem glavom donio Bordeauxu pobjedu.

– Nakon odličnog prvog dijela, u nastavku smo strahovali za prolaz. A u četvrtfinalu želim bilo koga osim Barcelone – kaže Gourcuff.


Barcelona - Stuttgart 4:0 (Messi 13, 60, Pedro 22, Krkić 89)
prva utakmica: 1:1

Bordeaux - Olympiacos 2:1 (Gourcuff 5, Chamakh 88 / Mitroglou 65)
prva utakmica: 1:0

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije