Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLEAGUE

Barcelona dovodi supertalentiranog Australca

Basketball - Men - Medal Ceremony
BRIAN SNYDER
05.12.2021.
u 14:30

Barcelona je trenutno na diobi prve pozicije Eurolige s Real Madridom, no posljednjih tjedana muče iz ozljede. Prvi playmaker Nick Calathes bit će izvan pogona idućih pet tjedana, a trenutno izostaju i Corey Higgins te Alex Abrines.

Nakon ozljede prvog playmakera Nicka Calathesa, Barcelona je pronašla privremenu zamjenu u nekadašnjem petom picku NBA drafta.

Dante Exum svojedobno je bio jedan od najvećih talenata u svijetu košarke, 2014. godine na draftu je izabran od strane Utah Jazza kao peti pick. Međutim, NBA karijera bila je prožeta velikim problemima s ozljedama, a u konačnici je Salt Lake City napustio pet godina kasnije u tradeu s Cleveland Cavsima.

Tokyo 2020 Olympics - Basketball - Men - Bronze medal match - Slovenia v Australia - Saitama Super Arena, Saitama, Japan - August 7, 2021. Dante Exum of Australia scores a basket Pool via REUTERS/Charlie Neibergall
Foto: CHARLIE NEIBERGALL

Niti u Clevelandu se nije proslavio, nakon nešto više od godinu dana ponovno je ‘trejdan’, ovoga puta u Houston Rocketse. U Teksasu nije zaigrao zbog ozljede. Rocketsi su ga ponovno potpisali 17. rujna ove godine, no mjesec dana kasnije konačno je otpušten. Posljednje natjecateljske utakmice, Exum je odigrao proteklog ljeta u dresu australske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje su osvojili brončanu medalju.

Nakon mjesec i pol dana bez kluba, Exum je dobio priliku oživjeti karijeru, prvi put u Europi. S Barcelonom će potpisati ugovor na tri mjeseca.

Barcelona je trenutno na diobi prve pozicije Eurolige s Real Madridom, no posljednjih tjedana muče iz ozljede. Prvi playmaker Nick Calathes bit će izvan pogona idućih pet tjedana, a trenutno izostaju i Corey Higgins te Alex Abrines.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije