Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Osmina finala

Remi Chelseaja i Barcelone, Vida 'pocrvenio' u porazu Bešiktaša

Remi Chelseaja i Barcelone, Vida 'pocrvenio' u porazu Bešiktaša
Foto: Reuters/PIXSELL
20.02.2018. u 22:37

U prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na domaćem terenu protiv Barcelone odigrao 1:1 (0:0), a uzvrat je 14. ožujka na Camp Nou.

Iako je Barca bila nadmoćna u posjedu lopte teško se je probijala kroz gusti obrambeni zid Chelseaja, pa je ostala bez prave prigode u prvom poluvremenu.

Chelsea - Barcelona
1/14

Chelsea je, pak, prijetio udarcima s vrha kaznenog prostora. Dva puta Eden Hazard, u 5. i 43. minuti, ali trunku neprecizno, te Willian, u 33. i 41. minuti, no oba puta je pogodio vratnicu.

Nakon što je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu s ruba šesnaesterca, Brazilac Willian u trećem pokušaju s iste distance odlično plasiranim udarcem trese mrežu u 62. minuti za vodstvo Chelseaja.

Barcelonina igra je i u drugom poluvremenu bila jalova, ali spasila ih je greška braniča Christensena. On je iz čista mira uposlio Iniestu na vrhu kaznenog prostora, veznjak Barce se sjurio prema vratima i dao je povratnu loptu za Messija, koji u 75. minuti pogađa za 1:1.

Chelsea je jedan od rijetkih klubova kojima Messi dosad nije uspijevao zabiti pogodak, trebalo mu je 730 minuta za prvi gol protiv kluba sa Stamford Bridgea. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić je u dresu Barce odigrao cijeli susret.

Chelsea - Barcelona
1/12

Bayern je u Münchenu nadjačao Bešiktaš s 5:0 (1:0) i stekao ogromnu prednost uoči uzvrata u Istanbulu 14. ožujka. 

Golove su za Bayern postigli Thomas Mueller (43, 66), Kingsley Coman (53) i Robert Lewandowski (79, 88), dok je kod Bešiktaša već u 17. minuti isključen hrvatski reprezentativac Domagoj Vida

Odluku o prolasku u četvrtfinale Lige prvaka njemački prvak je praktički riješio već u prvoj utakmici na Allianz Areni, a tijek utakmice odredilo je vrlo rano isključenje Vide. S igračem manje Bešiktaš je izdržao do 43. minute, a potom je primio još tri gola te ubilježio prvi poraz ove sezone u Europi, no poraz koji označava i kraj europskih nadanja. 

Turski sastav je već u 17. minuti ostao bez isključenoga Vide, koji je nakon velike neopreznosti svog suigrača Hutchinsona morao startom spriječiti Lewandowskog, koji bi sam išao na gol. U 30. minuti prva velika šansa za Bayern, ali španjolski vratar Bešiktaša čudesno brani šut glavom Hummelsa iz blizine. 

U 40. minuti prva šansa za Bešiktaš, a udarac Quaresme brani vratar Ulreich. U 43. minuti Bayern je ipak realizirao brojčanu prednost i nadmoć - Coman je ubacio, a u velikoj gužvi u petercu Bešiktaša najbolje se snašao Thomas Mueller koji gura loptu kroz noge Fabrija.  

Drugo poluvrijeme započelo je slobodnim udarcem Lewandowskog u 50. minuti koji je odsjeo na vratnici, a tri minute kasnije Bavarci vode s 2-0. Lewandowski je izbjegao zaleđe i uputio povratnu loptu na koju je natrčao Francuz Coman i pogodio sami kut.  U 65. minuti Kimmichov centaršut pronalazi Muellera, a njemački napadač se opet sjajno snalazi ispred vratara i podiže prednost na 3:0.

Vratar Fabri potom brani opasne pokušaje Comana i Robbena, ali u 79. minuti Španjolac mora opet vaditi loptu iz mreže. Udarac Hummelsa s ruba kaznenog prostora Fabri kratko odbija, a Robert Lewandowski je prvi na lopti i lako zabija. Poljak se u 88. minuti i po drugi puta upisao u strijelce nakon asistencije junaka utakmice Muellera. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 4

DU
Deleted user
23:14 20.02.2018.

slavonski balvan je mnogo puta kostao i repku , kod mene nebi igrao ni iza gola , neke se tuce po slavonskim birtijama

DU
Deleted user
23:05 20.02.2018.

Kao hrvat gledao sam utakmicu Bayern Besiktas i kada je Vida bio na terenu bilo je 0-0 a kada je izasao onda je bilo 5-0 za Bayern sto znaci da je Vida bio odlican!

JU
juma
00:06 21.02.2018.

Vida nije direktni krivac nego vezni igrac koji je dao loptu u noge Lewandovskom. Ipak nije trebao ici na rizicno uklizavanje, jer tu je situacija ako ne dohvatis loptu ili crveni ili gol. Trebao je pratiti Levandovskog i probati ga potisnuti prema krilu i malo dobiti na vremenu dok se ne prikljuce drugi igraci, no za to treba smirenost i odredjena nogometna inteligencija. Vida ima druge vrline, no u tome nije bas najjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije