Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras veliki derbi

Barca više zabija bez Messija, no kad ga nema – gubi

'Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal against Zaragoza during their Spanish First division soccer league match at Camp Nou stadium in Barcelona, November 17, 2012. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - T
Foto: Reuters/Pixsell
11.01.2014.
u 11:00

– Atletico je na istoj razini kao Barcelona, Real li Bayern, samo igramo drukčijim stilom

U srazu prvoplasirane Barcelone i drugog Atletica iz Madrida danas (20 sati) će se na “Vicente Calderonu” riješiti neke nedoumice. U zadnjih 20 godina Barcelona i Atletico su se, kao prva i druga momčad na ljestvici, sastajali triput. Dvaput je pobijedio Atletico, jedanput Barcelona.

Atletico među najjačima

A o optimizmu u momčadi Atletica dovoljno govori izjava Arde Turana, ofenzivnog veznjaka:

– Atletico je na istoj razini kao Barcelona, Real li Bayern, samo igramo drukčijim stilom. Barcelona je bolja u držanju lopte i izmjeni dodavanja, dok mi imamo snažniju obranu iz koje idemo u protunapade. Naš stil igre usporedio bih sa stilom kojem teži Jose Mourinho.

Obje momčadi bit će u najboljim sastavima. Gerardo Martino, trener Barcelone, zadovoljan je što se nakon dva mjeseca izbivanja vratio Lionel Messi. No, Španjolci su objavili zanimljiv podatak prema kojem je Barcelona jednako učinkovita s Argentincem i bez njega. Odnosno, bez njega je čak i bolja. Leo je za Barcelonu ove sezone igrao 1196 minuta i za to je vrijeme Barca zabila 37 golova, 16 je zabio Argentinac. Osam pogodaka, kao i naš Ivan Rakitić, zabio je Messi u prvenstvu. Barcelona s njim zabijala je svake 32,32 minute. S druge strane, Messi nije bio na travnjaku 1414 minuta, a momčad Gerarda Martina zabila je 44 gola, dakle svakih 32,14 minuta. Zanimljivo je da je Barca jedina dva dosadašnja poraza doživjela u studenome, od Ajaxa (0:1) i Athletica iz Bilbaa (1:2), a oba puta igrala je bez Messija. Statistika kaže da će najbolji svjetski nogometaš danas imati posla s najučinkovitijom obranom u Europi.

Simeoneov presing

Atletico je u prvenstvu primio 11 pogodaka, najmanje od svih. Barcelona je primila jedan više. Trener Atletica Diego Simeone njeguje poseban stil igre. Težnja presingu na cijelom terenu donijela je još jedan fascinantan podatak: 371 od ukupno 541 starta bio je uspješan. Zanimljiv će biti i sraz Barcine obrane s Diegom Costom, napadačem koji je do sada zabio 19 golova, samo jedan manje od najboljeg strijelca Cristiana Ronalda. Čak 39 posto Costinih udaraca na gol završilo je ove sezone u mreži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije