Naslovnica Sport Ostali sportovi

Baračevi dogovorili: Irina Kirilova vodit će odbojkašice

- Dogovor je da Irina ostane na klupi reprezentacije do Olimpijskih igara 2016. godine - istaknuo je Zdeslav Barač, predsjednik HOU-a
21. veljače 2011. u 09:06 1 komentara 26 prikaza
sena usic
Foto: AFP

Zdeslav Barač, predsjednik novoosnovane Hrvatske odbojkaške udruge, koju je priznao CEV, FVIB i HOO, napravio je prvi pravi potez. Na mjesto ženskog izbornika doveo je Irinu Kirilovu, proslavljenu rusku i hrvatsku odbojkašicu.

Tako će san Miroslava Aksentijevića, sad već bivšeg izbornika, da odvede hrvatsku reprezentaciju na Olimpijske igre u London 2012. godine ostati samo želja.

Ključna Nevenova riječ

Uz Zdeslava Barača veliku ulogu u ovom poslu imao je i njegov otac Neven, koji je svojedobno doveo Irinu u Hrvatskoj i koji je bio predsjednik Saveza kada je ženska reprezentacija s Irinom na mjestu tehničara osvojila tri srebrne medalje na europskim prvenstvima.

- Dogovor je da Irina ostane na klupi reprezentacije do Olimpijskih igara 2016. godine - istaknuo je Zdeslav Barač.

Prvo okupljanje ženske reprezentacije bit će sredinom svibnja jer već krajem petog mjeseca počinje Europska liga. Naše su odbojkašice u skupini s Rumunjskom, Bjelorusijom i Turskom.

- Nisam službeno još ništa čula, ali bit će super s Irinom. Iskreno, više sam trenutačno koncentrirana na talijansko prvenstvo i na Ligu prvaka sa svojim Scavolinijem. Nadam se da ćemo igrati u završnici talijanskog prvenstva, a to bi značilo da ću propustiti prve tri utakmice reprezentacije u Europskoj ligi - rekla je Senna Ušić.

Na redu je Malević

S obzirom na to da se ženska reprezentacija plasirala na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Italiji i Srbiji (naša reprezentacija igrat će u Monzi), prvi veliki Irinin cilj bit će odvesti Maju Poljak, Sanju Popović, Jelenu Alajbeg i ostale na Olimpijske igre u London.

Nakon što je riješeno pitanje ženskog izbornika, Zdeslavu Baraču ostaje još da riješi i pitanje muškog izbornika. I tu su stvari prilično jasne. Čeka se samo dan kada će se objaviti povratak Rade Malevića na klupu reprezentacije. On je, naime, jedini trener koji može još jednom, možda i posljednji put, okupiti Omrčena, Kovačevića, Čoškovića, Krnića...

Uz supruga do zlata na SP-u s Rusijom kao pomoćni trener

Za Irinu Kirilovu (45 godina) mnogi kažu da je najbolja svjetska tehničara svih vremena. Igrajući za Rusiju, osvojila je olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine, svjetsko zlato 1990., te europska zlata 1989. i 1991. godine. Igrajući za Hrvatsku, osvojila je dvije srebrne medalje, 1995. i 1997. godine. S brojnim klubovima za koje je nastupala osvojila je ukupno 27 različitih trofeja. Bila je pomoćni trener svom suprugu Giovani Caprari kada je reprezentacija Rusije osvojila svjetsko zlato 2006. godine.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • belizar:

    najbolji izbori trenera za muške i djevojke! nadam se da konačno naša odbojka ide naprijed! jer to je jedan prekrasan sportl koji ima tradiciju u hrvatsku, a i rezultate (posebno žene)!