Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kockasti

Banović i Vukčević u Bilićevim planovima

Slaven Bilić
Goran Stanzl | VLM
19.01.2010.
u 14:07

Slaven Bilić se u elegantnome crnom puloveru ispod kojeg je virila bijela košulja obratio naciji prvi put u 2010. godini. U tri je dana, u društvu Nikole Jurčevića, napravio “rendgen” naših “Nijemaca”.

– Petrić je bio najbolji, razigran, rastrčan, opasan u pobjedi odličnog HSV-a, koji je na mene ostavio najbolji dojam od šest momčadi koliko sam ih gledao.

Drugi?

– Rakitić je bolji nego lani, Šimunić je standardno dobar, Olić neizmjerno uporan. Pranjić je igrao malo, ali je u redu.

A potom je otkrio:

– Ivica Banović je centralni vezni igrač Freiburga. Pratio sam ga i prije, gledat ću ga i dalje.

U Hoffenheimu ima jedan klinac. Zove se Boris Vukčević.

– Da, o njemu mi je već govorio Šimunić. Može igrati još za mladu reprezentaciju, potencijal je i u našim planovima. Tu su još Iličević, Drpić, Lakić.

Hrvatska će 7. veljače u Varšavi doznati s kim će igrati u skupini kvalifikacija za SP 2012. Imate li kakvih želja?

– Pa, uvijek postoji neka želja. Ždrijeb ne volim komentirati. Ako kažem da je Slovenija, koja se plasirala na SP u JAR-u, u četvrtoj jakosnoj skupini, onda znate da je sve jako i kvalitetno. Ipak, najvažnije je da smo nositelji, da izbjegavamo najbolje reprezentacije.

U Bruxellesu 3. ožujka Bilić ne misli eksperimentirati. Želi tu pobjedu, iako je to samo test.

– Imamo formiranu momčad oko 75 posto. Postoje neka mjesta u momčadi koja su sjajno popunjena, na nekima malo šepamo, ali sve ćemo to srediti. Okupit ćemo se u Belgiji, odraditi dva treninga i zato želim da igramo s najboljom momčadi. Pozvat ću 22 igrača, od kojih dvojicu vratara. Nadam se da će većina biti zdrava.

Hoćete li zvati Mandžukića koji je u krizi?

– Ne bih rekao da je u krizi. Osim toga, prvenstvo se ne igra. On je kod nas uvijek sjajno trenirao, nikad nam nije bio u prvom planu, ali ono što je odigrao bilo je dobro.

Je li Lovren A-reprezentativac ili ćete ga ponovo dati Ladiću za mladu reprezentaciju?

– Vidjet ću, iako u tom terminu obje momčadi igraju prijateljske utakmice, pa to nije važno. Lovren mi je jako zanimljiv, no treba vidjeti kako će igrati u Lyonu, hoće li odmah biti u prvom planu ili će ga pripremati za jesen.

Na kraju je netko pitao za ideju da Šuker preuzme predsjedničku funkciju u HNS-u?

– Davor je najpoznatiji hrvatski nogometaš svih vremena, u svijetu iznimno popularan i bilo bi lijepo vidjeti ga u Hrvatskome nogometnom savezu.

Komentara 12

DO
DonkeyHot
16:29 19.01.2010.

jesu li to neki skijaši?

OB
-obrisani-
16:51 19.01.2010.

@DonkeyHot Neeee, to su talentirani nogometasi svijetske klase, koji igraju u europskim top klubovim Zlatko Dedic: Vfl Bochum Matej Mavric: Tus Koblenz Andraz Kirm: Wisla Krakow Nejc Pecnik: CD Nacional Funchal Toj listi samo jos treba dodat nogometase/skijase iz klubovava Slovenske prve lige, koji svake godine igraju Ligu Prvaka

OB
-obrisani-
16:26 19.01.2010.

Koja glupost. Slovenija bi trebala biti u prvoj jakosnoj skupini, pogotovo kad s uzme u obzir cijene slovenskih igraca Zlatko Dedic: 1 Mio Matej Mavric: 750.000 Andraz Kirm: 1.250.000 Nejc Pecnik: 500.000 izvor: transfermarkt.de Ali ce tim talentiranim deckima cijenajena na World Cupu u Juznoj Africi jos eksplodirati, pogotovo dok budu vadili loptu iz vlastite mreze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije